Hjem NTG Lillehammer Terrengsykling

NTG Lillehammer: Terrengsykling

Terrengsykling ble etablert på Lillehammer i 2009
Skoleåret 2020/2021 har vi 22 elever
3 trenere med bred erfaring. Både som landslagstrenere og landslagsrytter
Flotte treningsfasiliteter både sommer og vinter
Rundbaneløype i verdensklasse og enormt stinettverk med Øyerfjellet og Sjusjøen som høydepunkter
Tilbud for de som ønsker å kombinere landevei og terrengsykling. I samarbeid med landeveislinjen.
Tett samarbeid med Lillehammer Cykleklubb og elitelaget til klubben
Petter Fagerhaug og Erik Hægstad er tidligere elever

Trenere

Bjørn Ballangrud

Sportssjef terrengsykling

Bjørn begynte på NTG i 2013 og har sørget for at syklistene har kommet på et høyt teknisk nivå i løpet av sine år på NTG. Fra 1.januar 2021 er Bjørn vår sportssjef på avdelingen, foreløpig ut skoleåret 2020/21. Leder for utforlandslaget i totalt 6 år i perioden 2009 til 2017. Satset aktivt på utforsykling, orientering og skiorientering. Bjørn har hovedansvaret for teknikkutvikling. Utdanning: Topptrener 2 hos OLT/NTNU, Befalsskole og BI.

Lars Stensløkken

Trener

Lars har jobbet på NTG siden 2010 og var vår sportssjef fra 2013 til 2021. Fra 1.januar 2021 innehar Lars trenerrollen i kombinasjon med sin landslagstrener stilling i sykkelforbundet. Han gikk selv på NTG skiskyting og satset deretter på landevei frem til 2012. Lars har også stor interesse for andre idretter. Blant annet klatring, golf, og fluefiske. Utdanning: Bachelor idrettsfysiologi og topptrener 2 hos OLT/NTNU.

Eirik Pettersen

Trener Terrengsykkel

Eirik er tidligere elev ved NTG Lillehammer Terrengsykkel i tidsrommet 2013 til 2016. I 2018 begynte han i jobben som trener på skolen. Eirik har konkurrert i terrengsykkel siden han var 6 år gammel, og har erfaring som rytter for terrenglandslaget gjennom flere år. Nå har interessen flyttet seg over på brettkjøring i fjellet og alpine aktiviteter. Han har i dag også ansvaret for treneroppfølging av ryttere på elitelaget til Lillehammer CK.