Hjem NTG Lillehammer Terrengsykling

NTG Lillehammer: Terrengsykling

Terrengsykling ble etablert på Lillehammer i 2009
Skoleåret 2020/2021 har vi 22 elever
3 trenere med bred erfaring. Både som landslagstrenere og landslagsrytter
Flotte treningsfasiliteter både sommer og vinter
Rundbaneløype i verdensklasse og enormt stinettverk med Øyerfjellet og Sjusjøen som høydepunkter
Tilbud for de som ønsker å kombinere landevei og terrengsykling. I samarbeid med landeveislinjen.
Tett samarbeid med Lillehammer Cykleklubb og elitelaget til klubben
Petter Fagerhaug og Erik Hægstad er tidligere elever

Trenere

Lars Stensløkken

Sportssjef

Lars har jobbet på NTG siden 2010 og har vært sportssjef fra 2013. Han gikk selv på NTG skiskyting og satset deretter på landevei frem til 2012. Lars har også stor interesse for andre idretter. Blant annet klatring, golf og fluefiske. Han er også en ivrig bobil entusiast. Han jobber også for landslaget i terrengsykkel, med treningsoppfølging av landslagsryttere. Utdanning: Bachelor idrettsfysiologi og topptrener 2 hos OLT/NTNU.

Eirik Pettersen

Trener Terrengsykkel

Eirik er tidligere elev ved NTG Lillehammer Terrengsykkel i tidsrommet 2013 til 2016. I 2018 begynte han i jobben som trener på skolen. Eirik har konkurrert i terrengsykkel siden han var 6 år gammel, og har erfaring som rytter for terrenglandslaget gjennom flere år. Nå har interessen flyttet seg over på brettkjøring i fjellet og alpine aktiviteter. Han har i dag også ansvaret for treneroppfølging av ryttere på elitelaget til Lillehammer CK.

Bjørn Ballangrud

Trener

Bjørn begynte på NTG i 2013 og har sørget for at syklistene har kommet på et høyt teknisk nivå i løpet av sine år på NTG. Leder for utforlandslaget i totalt 6 år i perioden 2009 til 2017. Satset aktivt på utforsykling, orientering og skiorientering. Bjørn har hovedansvaret for teknikkutvikling. Utdanning: Topptrener 2 hos OLT/NTNU, Befalsskole og BI.