Uten NTG ville jeg aldri ha kommet meg gjennom videregående skole. Hadde det ikke vært for NTGs engasjement til å få meg gjennom, hadde jeg nok ikke sittet her med et vitnemål i dag.
Tiril Sjåstad Christiansen, Freeski

NTG Lillehammer: Freeski

Sporten freeski så sin begynnelse på slutten av 1990-tallet, og har vokst i stor fart siden det.
Freeski ble en egen linje ved NTG Lillehammer i 2004.
Tidligere elever: PK Hunder, Tiril Sjåstad Christiansen, Johanne Killi, Kim Boberg og Ferdinand Dahl
Linjen består nå av 19 gutter og 2 jenter fra hele norges land.
Skoleåret går sin vante gang med en høst samling og en til to vintersamling i Utlandet.

Trenere

Per-Kristian "PK" Hunder

Sportssjef Freeski

PK Startet som trener ved NTG Freeski høsten 2017. Han er hovedtrener på linjen, og er en ekte "boss". I den fritiden han får liker han å spille golf, renovere leilighet og ikke minst kjøre ski. Det er få som matcher hans CV som freeskier, som inkluderer en rekke toppplasseringer i internationale konkurranser i en årrekke, samt legendariske filmsegmenter fra produsenter som MSP og Field productions.

Knut Fineid

Trener Freeski

Knut er ny som trener av 2018. Han har en 100% stilling som trener under PK. Med fritidsaktiviteter som skateboard og tennis. Gikk ut av NTG i 2016, beste plassering som nr. 10 i NM Slopestyle 2018. Ellers vært svært aktiv på sosiale medier gjennom tidligere vintre.

Magnus Solheim

Trener Freeski

Magnus har vært med oss litt her og der i noen år, og ble denne høsten fast med på laget. Han studerer til daglig i Bergen, men kjører ski så mye han kan. Han skal være med på alle samlingene våre, enkelte perioder i vinter, samt konkurranseoppfølging i Norgescupen. Han er foruten å være en habil tennisspiller, en meget dyktig skikjører som har vært i miljøet svært lenge og har claimet å børste støv av dobbelcorken i løpet av året.