U23-verdensmester
KRISTOFFER HALVORSEN, SYKLING

NTG Kongsvinger: Sykling

NTG Kongsvinger tilbyr både terreng- og landeveissykling
Avdelingen består i dag av 27 gutter og 2 jenter
I løpet av skoleåret er elevene våre på tre treningssamlinger i Spania og Belgia
Olivier Onderbeke hjelper oss med sykkellag og sykkelritt i Belgia og i resten av Europa
Vi samarbeider med Norges sykkelforbund og Glåmdal sykleklubb
Vegard Stokke, Kristoffer Halvorsen, Sonder Holst Enger og Kristoffer Skjerping er tidligere elever
Våre elever har blitt verdensmestere, tatt medaljer i ungdoms-VM og utallige NM-titler

Trenere

Jon Anders Grøndahl

Sportssjef sykling

Jon Anders er en gårdsgutt med en aktiv idrettskarriere bak seg. Han har drevet aktivt med blant annet skyting, fotball, skiskyting, skihopp, langrenn, terrengsykling og landeveissykling. Gårdsgutten syklet også 4 år på kontinentalnivå. Jon Anders har utdanning innen ledelse og økonomi. I tillegg har han pedagogikkutdannelse fra høgskolen og topptrener 1 utdannelse fra NIH/olympiatoppen.

Steffan Hartz Repshus

Trener sykling

Steffan er bosatt på Rena, men er fra Skotterud. Han har drevet med sykling fra 1993 både på landevei og i terreng. Resultatmessig har han vunnet Roserittet sammenlagt og har mange pallplasser i ritt som Birken og Grenserittet. Steffan har en 2. plass i NC fra 2005 og vant Trysilrittet så sent som i 2016 (50 år gammel) med Carl Fredrik Hagen og Erik Nordsæter Resell på startstreken.

Tomas Urianstad

Trener sykling

Tomas har bakgrunn som aktiv syklist innen både terreng- og landeveissykling. Han har bachelorgrad i Idrettsvitenskap og mastergrad i Treningsfysiologi fra Høgskolen i Innlandet Lillehammer, og har høy treningsfaglig kompetanse. Ved høgskolen har han vært involvert i mye forskningsarbeid, og er en selverklært ״nerd״ innen treningsfysiologi.

Tom Pedersen

Koordinator

Tom har jobbet på NTG siden 2006. Han var en aktiv landeveissyklist på 70- og 80-tallet, og har en rekke toppresultater både nasjonalt og internasjonalt. I en årrekke var Tom en viktig del av Glåmdal Sykkelklubb sitt elitelag. I 1983 var han på lagtempolaget som tok VM-bronse. De siste 25 årene har Tom vært trener for en rekke norske syklister, både terreng og landevei. Han er i dag koordinator for sykkel ved NTG Bærum, NTG Lillehammer og NTG Kongsvinger.