U23-verdensmester
KRISTOFFER HALVORSEN, SYKLING

NTG Kongsvinger: Sykling

NTG Kongsvinger tilbyr både terreng- og landeveissykling
Avdelingen består i dag av 28 gutter, men jenter kan også søke
I løpet av skoleåret er elevene våre på tre treningssamlinger i Spania og Belgia
Olivier Onderbeke hjelper oss med sykkellag og sykkelritt i Belgia og i resten av Europa
Vi samarbeider med Norges sykkelforbund og Glåmdal sykleklubb
Kristoffer Halvorsen, Sonder Holst Enger og Kristoffer Skjerping er alle tidligere elever hos oss
Våre elever har blitt verdensmestere, tatt medaljer i ungdoms-VM og utallige NM-titler

Trenere

Ole Petter Vibekken

Sportssjef sykling

Ole Petter startet sin sykkelkarriere i 1989 og har vært i sykkelsporten siden. Høsten 2007 startet han et sykkellag på høyt nasjonalt nivå, hvor han var syklende sportssjef. Ole Petter har topptrener II utdannelse fra Olympiatoppen i tillegg til lang erfaring fra forsvaret og fengselsvesenet.

Jon Anders Grøndahl

Trener

Jon Anders er en gårdsgutt med en aktiv idrettskarriere bak seg. Han har drevet aktivt med blant annet skyting, fotball, skiskyting, skihopp, langrenn, terrengsykling og landeveissykling. Gårdsgutten syklet også 4 år på kontinentalnivå. Jon Anders har utdanning innen ledelse og økonomi. I tillegg har han pedagogikkutdannelse fra høgskolen og topptrener 1 utdannelse fra NIH/olympiatoppen.

Tom Pedersen

Koordinator

Tom har jobbet på NTG siden 2006. Han var en aktiv landeveissyklist på 70- og 80-tallet, og har en rekke toppresultater både nasjonalt og internasjonalt. I en årrekke var Tom en viktig del av Glåmdal Sykkelklubb sitt elitelag. I 1983 var han på lagtempolaget som tok VM-bronse. De siste 25 årene har Tom vært trener for en rekke norske syklister, både terreng og landevei. Han er i dag koordinator for sykkel ved NTG Bærum, NTG Lillehammer og NTG Kongsvinger.