Hjem Spissa samling på Mosetertoppen
Foto: NTG

Spissa samling på Mosetertoppen

I slutten av mai var 1. klassinger fra NTG Tromsø, Geilo og Lillehammer på en "spissa" samling på Mosetertoppen i Øyer kommune.

Hva: Spissa samling for 1. klassinger fra Geilo, Lillehammer og Tromsø
Hvor: Mosetertoppen i Øyer kommune
Når: 26.mai til 30. mai 2019

Målet med samlingen var å få til bedre samarbeid på tvers av skolene, bli bedre kjent, trene og dele erfaringer fra det første året på NTG.

Planleggingen av samlingen, når, hvor og innholdet på samlingen ble diskutert i fellesskap, mens Lillehammer stod for booking og planlegging av logistikk i Lillehammer området. 

Vi bestemte at vi skulle plukke ut fem utøvere fra hver skole basert på prestasjoner og trening/helse situasjon. Det skulle være et 2/3 forhold i forhold til kjønn fra hver skole. 

Tilstede på samlingen var fem utøvere fra Geilo (tre gutter og to jenter) med Jostein Stabell som trener, fire utøvere fra Tromsø (en jente og tre gutter) med Einar Trefall som trener, og fem utøvere fra Lillehammer (tre jenter og to gutter) med Trond Flagstad som trener. 

Vi trente i den nye rulleskibanen på Mosetertoppen, løp langturer i Øyerfjellet, gått på rulleski i Gausdal og rulleski intervaller opp bakkene mot Pellestova. Vi hadde en basisøkt med Synne Baklid, Lillehammers basistrener, i Håkons Hall. Det ble også tid til en fotballkamp mellom Lillehammer pluss to Tromsø-utøvere og Geilo med to Tromsø-utøvere. Kampen ble avgjort på straffesparkkonkurranse etter 10-10 ved ordinær spilletid. Geilo/Tromsø vant til slutt. Under spenst/hurtighet fikk vi lagt inn konkurranser i stille lengde og kulestøt (med stein). 

Olympiatoppens lege Petter Sørensen kom opp til hytta og hadde et to timers foredrag om: "Hva skal til for å bli god?"   

Utøverne fra hver skole hadde ansvar for dekke på til fellesfrokost hver morgen, samt ansvar for middag en dag hver. De hadde også fremføring av erfaringer fra deres første år på NTG samt underholdning på kvelden. 

Utøverne var veldig fornøyd med samlingen, de ble godt kjent og fikk matchet seg bra på øktene. De gjennomførte fine presentasjoner og lærte litt om hva hver skole har fokus på og da spesielt 1. klasse. 

Matlagingen fungerte bra, vi trenere hjalp til mer enn tenkt fordi det ellers ville blitt middag veldig sent grunnet to treningsøkter hver dag – men utøverne ryddet og vasket. Det ble litt mye busskjøring fordi vi måtte kjøre ned for å gå de fleste rulleski turene + basis og fotball på Lillehammer. Rulleski løypa på Mosetertoppen er bra for intervall og korte langturer med for eksempel hurtighet, men for kort til lengre turer. Denne hadde fortsatt snø i deler av løypa så vi kunne ikke ta i bruk hele. Trenerne synes det var en fin samling og en kjekk gjeng som er veldig motivert for å gjøre jobben som skal til. Med en liten utøvergruppe som denne var ble det god tid til individuell oppfølging også på tvers av skolene noe som var veldig morsomt. 

Utfordringen er å finne tid og riktig tidspunkt til en slik samling i en allerede hektisk sesong. 

 

Referat: Trond Flagstad