Hjem Finn Chr. Jagge
Foto:

Finn Chr. Jagge

Det var med sjokk Norges Toppidrettsgymnas mottok beskjeden om at Finn Chr. Jagge gikk bort 8. juli, bare 54 år gammel.

Finken var elev på det første avgangskullet til NTG i 1984 (den gang Norsk alpingymnas, som senere ble til Norsk skigymnas og siden NTG).

Han var sammen med Atle Skårdal og Ole Chr. Furuseth den som startet det norske alpineventyret og er en av de største profilene NTG har hatt. Allerede som elev på skolen tok Finn Chr. Norges første mesterskapsmedalje (Jr.VM) i alpint på mange ti-år. Finken var på alpinlandslaget fra 1983 til 2000. I løpet av karrieren rakk han å ta 7 WC-seire og et OL-gull i slalåm( 1992).

For NTG har Finn Chr. betydd mye. Han stilte alltid opp og delte villig sine erfaringer, med elever og ansatte. Videreformidlingen om hans kunnskap om trening og toppidrett, samt det unike samholdet som alpinlandslaget er så kjent for, var viktig for NTG. Han var kjent for å trene mer og hardere enn de fleste, og han tålte mye smerte.

Finken hadde et stort hjerte. Dette fikk også de kreftsyke barna på Radiumhospitalet nyte godt av. Flere hundre tusen kroner ble skjenket hvert år fra Finken Cup, en parallellslalåm-konkurranse, som årlig ble arrangert i unnarennet i Holmenkollen, hvor alle verdensstjernene i alpint stilte opp gratis.

NTG har mye å takke Finn Chr. Jagge for, ikke minst for at det var han som satte standarden i oppstarten av NTG. Hans filosofi og treningskultur sitter fortsatt i veggene på Norges Toppidrettsgymnas.

Finn Chr. vil bli dypt savnet.

Hvil i fred.