Hjem Trond Rønningen (kunstnernavn "Magic")

Trond Rønningen (kunstnernavn "Magic")

Trond har jobbet på NTG Lillehammer siden 1995.

Han ble ansatt som lærer i samfunnsøkonomi. Han underviser fortsatt i dette faget, selv om han opp gjennom tidene også har undervist i matematikk, samfunnslære, økonomi- og informasjonsbehandling og geografi. 

Trond forteller at i løpet av de 23 årene han har jobbet på NTG, har han hatt hele 9 olympiske gullmedaljevinnere som elever. 

  1. Lars Bystøl (1996/98)
  2. Håvard Klemetsen (1996/98)
  3. Kristin Størmer Steira (1998/00)
  4. Ola Vigen Hattestad (1999/01)
  5. Emil Hegle Svendsen (2002/04)
  6. Tarjei Bø (2005/07)
  7. Tiril Eckhoff (2007/09)
  8. Robert Johansson (2007/09)
  9. Maren Lundby (2011/13)

Trond forteller at de fleste av disse utøverne tok skolen seriøst og presterte veldig bra også der. Enkelte var nok likevel mest opptatt av idretten sin. Lars Bystøl hadde for eksempel som regel med seg VG inn i timene (i papirform den gang siden PC’n ikke var oppfunnet). Han fikk bla i den i timen og kom med innspill som hadde med økonomi å gjøre. Tarjei Bø sjarmerte de kvinnelige lærerne med sin smittende latter og gode humør. Han fikk vel ikke dårligere karakterer av det. I følge Trond selv hadde nok ikke disse 9 blitt like gode i idretten sin om de ikke hadde hatt samfunnsøkonomi med han på NTG. 

I 2. klasse har elevene hvert år et prosjekt om statsbudsjettet. En periode sendte Trond inn elevenes forslag til Stortinget, hvor de faktisk ble lest. I 2010 kom finansminister Sigbjørn Johnsen til skolen, noe både han og alle elevene satte stor pris på. Han kasta jakka og begynte å undervise på tavla om oljepenger (se bildet til høyre). 

Trond er president i den såkalte "Volvoklubben" på Lillehammer. Faste medlemmer må ha en eldre Volvo med bakhjulsdrift. Elevene blir tidlig indoktrinert med at Volvo 240 er verdens beste bil. I tillegg til dette er Trond også danseinstruktør. Siden elevene i følge læreplanen skal ha dans i kroppsøvingsfaget, har han en gang i året blant annet en økt med country-linedance i kroppsøving med elevene i 3. klasse (se bildet under). 

Ellers har Trond en krisetelefon som elevene kan benytte seg av: "Magics krisetelefon". Denne er åpen fra klokka 07-23 alle dager. Telefonen holder også åpent i sommerferien, men da gjelder egne sommertider. En av Trond sine tidligere langrennselever, Snorri Einarsson (som representerte Island i OL nylig), benyttet seg av krisetelefonen for en del år tilbake da han hadde forvillet seg inn i en enveiskjørt gate i Oslo og ikke fant ut hvordan han skulle sette BMW’n som han kjørt i revers. 

Trond stortrives med å være lærer på NTG. NTG er en flott arbeidsplass med en levende hverdag og gode kolleger. Han synes det er ekstra verdifullt å jobbe på en skole som NTG. Vi er mer enn en vanlig skole, avslutter han med.