Hjem Stort utbytte av høstleir
Foto:

Stort utbytte av høstleir

Den siste uka har syklistene ved NTG Kongsvinger vært på samling i Belgia. Det har vært noen flotte oktoberdager, og det er ikke bare på grunn av sommerværet.

Det å reise til utlandet for å trene og konkurrere er slett ikke uvanlig for unge norske syklister. I ukene rundt påske er det nesten som å være med i norgescup når man sykler lokale ritt i Belgia. Nå på høsten er det imidlertid annerledes. I slutten av sesongen er vi så vidt vi vet de eneste norske her nede.

Uka har gått nesten uten uhell, og både utøvere, trenere og lærere har hatt et meget godt utbytte av turen.

- Vi har gode erfaringer med høstsamlinger. Det viktigste er kanskje at vi får utvidet sesongen. I Norge er siste landeveisritt ferdig for lenge siden, og med Belgia for øye har vi trent med topp motivasjon i hele september. Det å få komme ned hit både for å konkurrere og trene under perfekte forhold er prikken over i’en som gjør at gutta får en god avslutning på årets sesong og en god inngang til neste, forteller hovedtrener Ole Petter Vibekken.

Blant 25 utøvere er det selvfølgelig forskjeller både på nivå, form, motivasjon og erfaring. Det er et mål at laget skal være sterkere enn hver enkelt. Gjennom uka har vi sett at elevene som startet på skolen i høst har blitt tryggere og funnet gode roller i gruppa. Det å reise på samling såpass tidlig som i oktober er definitivt med på å bygge lagånden på et tidlig tidspunkt.

Artikkelen fortsetter etter bildene.

- Et viktig mål med uka er at det skal være variert og individuelt tilpasset trening. Vi har hatt mange elever på ritt, økter på velodrom sammen med trener fra Topsportsholen Vlaanderen, langturer på brostein og i flanderske bakker samt joggeturer. I konkurransene vant Tobias Halvorsen og Hans Magnus Dahlslett hvert sitt ritt i juniorklassen, mens Fredrik Benjaminsen var nummer to over målstreken i 15/16-årsklassen. Alle løpene hadde mange gode ryttere, blant annet fra de beste belgiske lagene, fortsetter treneren.

Teamet rundt utøverne våre har bestått av to trenere og to lærere. Vi har dermed kunnet bruke tid på å evaluere sesongen samt skolestarten sammen med rytterne. Samtidig er vi godt i gang med planlegginga av resten av skoleåret samt neste sesong. Blant annet vi hatt møter med C4C-eier Olivier Onderbeeke. Han fungerer som en agent for oss som hjelper oss med å få innpass i gode ritt i Europa.

Nå er det på tide å se framover. Torsdag kveld drar gutta hjem til Norge og Kongsvinger. Vi skal ha intensive og gode perioder både på trening og skole utover høsten og vinteren. Etter det blir de neste kryssene i kalenderen langsamling i Spania i februar og rittsamling i april. Vi gleder oss til fortsettelsen!