Hjem Stephanie satser mot Tokyo 2020
Foto: www.oldengaard.dk

Stephanie satser mot Tokyo 2020

Får tett oppfølging fra mange kanter

Stephanie Grundsøe, som nylig kom hjem fra VM i Sør Korea med to sølvmedaljer fra seniorklassen, har et mål om OL-tur til Japan om to år. Veien fram er lang, men hun har sikret seg god støtte i jakten. I tillegg til trenerne ved NTG Kongsvinger, jobber hun sammen med mentaltrener Carsten Oldengaard som har flere av Danmarks største idrettstalenter under sine vinger.

- Jeg har jobbet med Stephanie i omtrent to år nå, og skal jobbe med henne i minst to år til. Målet med det vi jobber med er at hun skal bli best mulig forberedt både på og utenfor banen, forteller Oldengaard.

Denne uka reiser VG3-eleven til Buenos Aires i Argentina der hun skal delta i ungdoms-OL. Denne konkurransen er et skritt på veien mot målet. Perspektivet på det hun og mentaltreneren jobber med er uansett langsiktig.

- Jeg er ingen trollmann. Jeg har hatt utøvere som har bedt meg om umiddelbar hjelp når de møter motgang. Det er ikke slik jeg jobber. Med Stephanie og mine andre utøvere jobber jeg med treårsplaner. Vi bygger selvtillit ved at utøveren skal vite hva hun er god til og hva hun skal holde seg unna. Slik sett blir prosessen langt viktigere enn resultatene på kort sikt. Når man presterer i idrett går det på automatikk. Vi jobber med en til to mentale nøkler som Stephanie fokuserer på, fortsetter Carsten Oldengaard.

I det daglige på NTG er Stephanie Grundsøe en utøver som er ekstremt nøye i det hun gjør. Både når hun trener fysisk og skyteteknisk er hun på for hele tiden å bli bedre. Dette stemmer med bildet til mentaltreneren:

- Stephanie er hardarbeidende og opptatt av detaljer. Hun passer utmerket til skytesporten, avslutter han.

Vi heier på Stephanie i Buenos Aires, men vet at et større mål ligger et par år unna!

Foto: www.oldengaard.dk