Hjem Skreddersydd opplegg
Foto:

Skreddersydd opplegg

En skole på idrettens premisser betyr ikke bare å legge til rette for idrett

Olav Hjemsæter ble Norges beste i fellesstarten under VM for juniorer i fjor høst. Etter den flotte innsatsen signerte han en intensjonsavtale med kontinentallaget Team Coop. Dette innebærer blant annet at han er med på en del av deres sesongoppkjøring, inkludert treningssamling de tre første ukene i januar. Med god planlegging og oppfølging mestrer VG3-eleven både skolearbeidet og treninga. På samling med NTG i Benidorm er det matematikk R2 og fysikk 2 som er fagene som står i fokus.

- Før jul la jeg en grovplan for våren sammen med både kontakttreneren og kontaktlæreren min. Første test på denne planen var nettopp de tre ukene på samling. Å klare å holde seg oppdatert på alle fagene mens jeg var på samling var ikke helt realistisk, derfor måtte jeg fordele litt utover. 

Planen innebar at Olav prioriterte fagene religion, historie og norsk i januar. Det han gikk glipp av - matematikk og fysikk tas igjen på samling i Benidorm.

- Jeg har fem-seks ekstra økter med egen lærer her nede. Etter to uker regner jeg med å ha kommet meg gjennom alt jeg gikk glipp av. Spesielt i fagene matematikk og fysikk er det tungt å jobbe alene, så det hjelper meg veldig mye å få hjelp.

NTG har som mål at elevene skal utvikle seg til å bli toppidrettsutøvere, samtidig som at de skal kunne kvalifisere seg til høyere utdanning. Olav er et veldig godt eksempel på at dette er fullt mulig.