Hjem NTG Bærum Sjakk NTG Bærum: Sjakk
Foto:

NTG Bærum: Sjakk

Din drøm, vår lidenskap!

Sjakklinjen på NTG ble opprettet i 1998 og har allerede markert seg på en rekke måter både internt i sjakkmiljøet og generelt med mye medieomtale.

Helt enormt er det at vi har fostret to verdensmestere. Magnus Carlsen er vår meste kjente elev, men juniorverdensmestertittel til Aryan Tari i 2017 er også fantastisk.

Av våre totalt nærmere 100 elever siden oppstart er ni stormestere og sju internasjonale mestere.

Hovedtrener på sjakkavdelingen er stadig Simen Agdestein.

Mål

Vårt hovedmål er selvfølgelig å utvikle gode sjakkspillere, men vi har også et mål om å utvikle det vi har kalt "ressurspersoner for norsk sjakk". Elevene skal lære seg å undervise, arrangere sjakkturneringer og alt som hører med til administrativt sjakkarbeid. Vi arrangerer blant annet turneringer og driver sjakkundervisning på ulike nivåer der elevene får prøvd seg. 

Gjennomføring

Vårt tilbud er rikt og omfattende. I våre daglige sjakkøkter vil de ulike aspekter av vårt kjære spill bli belyst og analysert. Forutsetningene er de beste med et stort sjakkbibliotek, gode lærekrefter og 20 års erfaring med drift av sjakkgymnas.

Vi ser på sjakk som en ferdighet som må øves, ikke som kunnskap som skal pugges. Engasjement er i den sammenheng spesielt viktig. Det er nødt til å være moro! Enten du allerede er bitt av basillen eller er i ferd med å bli det, ligger forholdene på sjakklinjen på NTG perfekt til rette for stor utvikling. 

Kostnader

Skolepenger

Skolens tilbud er særskilt tilrettelagt for studiespesialiserende i kombinasjon med toppidrett, bl.a. organisering av skolehverdagen, skole- og treningsanlegg og spisskompetanse innen de idrettene skolen tilbyr. Dette medfører en kostnad på kr. 24.975 pr. elev i skoleåret 2019/20. 

Utvidet toppidrettstilbud (sjakk)

Utover dette lovpålagte skoletilbudet tilbyr Stiftelsen NTG i samarbeid med avdeling sjakk et utvidet toppidrettstilbud. Skoleåret 2019/2020 utgjør dette en kostnad på kr. 13.000 per elev. Dette inkluderer daglig trening, utenlandsreiser med turneringer, trenerlønn,  nødvendig transport til samlinger m.m. 

Elever 2019/20

Nytt kull, nye tider! Snillere får man det ikke. :-)

Les mer

Ofte stilte spørsmål

Det kan for mange være en stor beslutning å begynne på NTG. Her er svar på noen spørsmål som gjerne går igjen.

Les mer

Tidligere elever

Det nærmer seg 100 elever totalt på sjakklinja siden oppstarten høsten 1988. Her følger full oversikt over samtlige elever samt adelskalender over de aller beste (de over 2300 i rating).

Les mer

Adelskalender

De aller beste. Og de aller vakreste?

Les mer

Jenter på sjakklinja

Det er sørgelig få jenter i sjakkmiljøet, og de få som "holder ut" er pionerer.

Les mer

Historikk

Her det hele samlet, historien fra vi begynte høsten 1998 til i dag.

Les mer

Læreplaner

Før var det læreplaner man skulle rette seg etter. Nå er det kompetansemål det går i.

Les mer

Turneringsrapporter

Her kan du lese mer om våre turer!

Les mer

Hvorfor sjakklinja på NTG

Grunnene er mange! Her er et lite utvalg.

Les mer