Hjem NTG Geilo Snowboard NTG Snowboard Geilo
Foto: Mustasch Media

NTG Snowboard Geilo

Snowboardlinjen ved NTG Geilo har siden 1999 tilbudt ett godt treningstilbud for utøvere som ønsker å nå toppen innen snowboard. Vi har ett profesjonelt treningstilbud som innebærer trening året rundt og oppfølging av trenere på snø og barmark.

For å få til dette tilrettelegger vi individuelt sånn at alle får flest mulig timer på snowboard i løpet av en sesong. Det får vi til ved å trene skadeforebyggende, systematisk og variert på høsten, med hovedvekt på styrke og koordinasjon. Samtidig som vi alltid jobber for å få flest mulig kvalitetsdager på snø gjennom en sesong, med blant annet to samlinger til Mellom-Europa på høsten. 


Skoleåret 2019/2020 er det totalt 14 snowboardere som går på NTG Geilo. Vi har totalt 8 samlingsuker på høsten. Snøsamlingene har vi i Mellom-Europa og Norge, barmarksamlinger i Oslo og på Geilo. Vi trener 12 - 18 timer under en vanlig treningsuke .Samtidig kreves det av kjøreren at skolearbeidet blir ivaretatt på en tilfredsstillende måte. Vi forventer at kjørerne våre ønsker å konkurrere og vi reiser felles til så og si alle Norgescupene gjennom sesongen.

Trening:

Vi har to fulltidsansatte trenere som har mye erfaring i å jobbe med unge snowboardere. De følger opp kjørerne under daglige treninger, testing, treningsdagbok og gjennom treningssamtaler. 

Vi har totalt 8 samlingsuker på høsten. Snøsamlingene har vi i Mellom-Europa og Norge, barmarksamlinger i Oslo og på Geilo. Vi trener 16 - 18 timer i uken i tillegg til egentrening og konkurranser. Samtidig kreves det av kjøreren at skolearbeidet blir ivaretatt på en tilfredsstillende måte.  Om vinteren drar vi i bakken etter skolen og kjører gjerne 3-4 timer hver dag. Vi kjører de elementene som er best den dagen (Park/ rails / pudder) og tilrettelegger treningen individuelt etter kjørerens egen målsetning den dagen. Vi forventer at kjørerne våre ønsker å konkurrere og vi følger opp under Norges cupen. Er det offisiell trening i forkant av konkurransen så drar vi for å kjøre den/de dagene.  

Treningsarena:

En av de største fordelene vi har på Geilo er treningsmulighetene på snø. Vi får som regel tidlig snø og den varer lenge. Vanligvis har vi muligheter for å kjøre snowboard på Geilo i løpet av november, og de siste årene har fullverdig park vært klar i starten desember. 

Vinteren 2019/2020 kommer vi til å ha mulighet til å trene daglig på Geilo i 3 ulike snowboardparker med ulike kvaliteter. 

Geiloparken flyttes fra i år tilbake til Vestlia. Her har vi mulighet til å drive konkurranserettet trening mot slopestyle, med både blå, rød og svart hopplinje.

Kikutparken bruker vi spesielt mye på våren, da sola og slushen gjør denne treningsarenaen helt unik. Her får vi stor mengdetrening på rails og kjørt på mange elementer per runde. 

Slåttaparken bruker vi som en treningsavveksling til Geiloparken og Kikutparken og fungerer spesielt bra når det er mye vind. 

I tillegg til disse 3 parkene har vi en railpark utenfor skolen som vi bruker så fort det er snø. Dette gjør at vi får en variert hverdag hvor vi har noe å kjøre på uansett forhold. I de siste årene har Ski Geilo arrangert Norgescup i snowboard i starten av desember. Dette gjør at vi har en Norges beste parker fra starten av sesongen.

To ganger hver høst reiser vi på treningssamling på isbre i mellomeuropa.  Dette resulterer i at våre kjørere har mange kvalitetsdager på snø før konkurransesesongen er i gang i Norge.

Vi har fine treningsmuligheter for barmarkstrening på Geilo. Til daglig bruker vi Geilohallen og styrkerommene tilkoblet denne. Her har vi mulighet for trening på stortrampoline, airtrack og mye annet nyttig.

Gjennom høsten reiser vi en gang i uka til en trampolinehall i Gol. Vi benytter oss også av Heminghallen når vi er Oslo-området.

Boforhold:

På Geilo bor elevene på hybler og leiligheter som vi er behjelpelige med å skaffe. Trenerne reiser på hybelbesøk to ganger i halvåret for å se at elevene har det bra. Noen elever bor sammen, mens andre ønsker å bo alene. 1.klasse har hybeltilvenning som tema den første tiden på skolen.


Medisinsk støtteapparat:

Vi har knyttet til oss skolelege og fysioterapeut. Dette er fagpersoner vi har tett samarbeid med og som har god kunnskap til og forståelse for hva det vil si å være elev ved NTG.

Skolelege: Peter Schiellerup


Skole:

Skoleundervisningen blir tilrettelagt for elevene slik at de har god mulighet til å følge pensum og ta prøver selv om de er på reisefot. Enten det er konkurranser eller samlinger er bøkene med og elevene har fått arbeidsoppgaver og innleveringer. Enkelte treningssamlinger følger også lærere med oss. For mer informasjon, sjekk Geilo


Slik blir du elev hos oss:

Søknadsfristen er 1.mars. Deretter vil alle søknader bli behandlet. De aktuelle søkerne blir innkalt til en inntakssamling på Geilo kort tid etter 1.mars.

Inntakskriterier:

Søkerne må ha over 4.0 i gjennomsnittskarakter fra ungdomsskolen. I NTG sitt inntaksreglement er de generelle inntakskriteriene beskrevet.

Vi ser på kjørerne sitt utviklingspotensial, sin treningsvilje og holdning. Tidligere resultater er også med i vurderingen.

Hvert år tar vi inn omtrent 7 utøvere tilsammen på snowboard og freeski i 1. klasse. Ved enkelte tilfeller får vi også ledige plasser i andre og tredje klasse. Det lønner seg derfor å søke selv om du har startet videregående opplæring på en annen skole.Høydepunkter fra Høsten 2016

Snøsamling Geilo november

NTG Hintertux 2017

Treningsøkt i Energitrappa