Hjem NTG Lillehammer Freeski Presentasjon NTG Freeski Lillehammer

Presentasjon NTG Freeski Lillehammer

Utvikling, kameratskap og skiglede!

NTG FREESKI

Freeski tar inn 7 utøvere i VG1, det er også mulig å søke i øvre klassetrinn

Freeskilinja har to fulltidsansatte trenere som vil organisere den daglige treningen, samlinger og konkurranseopplegg. 

Alle nye utøvere går igjennom en legesjekk ved skolestart, og i denne forbindelse har vi naturlig nok utviklet et nært samarbeid med både lege og fysioterapeut.

Trening

Skadeforebyggende trening er et viktig satsningsområde for oss. Spesielt på høsten vektlegges mye fysisk trening, rett og slett for å tåle belastningen det er å kjøre ski hver dag gjennom vinteren. Barmarkstrening/basistrening tilrettelegges på en variert og motiverende måte, tilpasset de ulike årstidene.

Gjennom vinterhalvåret går det meste av treningstiden med til å være på ski. Vi er å finne på spennende konkurranser, velbygde terrengparker rundt om kring i verden og i Hafjell, under vårt motto "Ski er gøy!" Skitreningen vil hovedsakelig foregå i Hafjell Alpinsenter. Hafjell garanterer topp forhold gjennom sesongen, og har per i dag en godt utviklet terrengpark med både gode hopp og rails. Hafjell regnes som en av landets beste på dette området.

Samlinger

Vi reiser flere samlinger i både inn- og utland der vi fokuserer på et variert og kvalitetssikret treningsopplegg. Vannski, wakeboard, dødsing, turn og trampoline er bare noe av det vi driver med, i tillegg til god gammeldags fysisk trening. 

Vi kan tilby to - tre utenlandssamlinger inkludert i prisen, avhengig av parkforhold, vær og vind. I vinter har vi vært i USA og kost oss i en av verdens beste parker Breckenridge.

Vi er også de eneste i landet med en "Supertrampoline" som elvene fritt kan benytte både i og utenfor treningstid.

Kostnader

Skolepenger

Skolens tilbud er særskilt tilrettelagt for studiespesialiserende i kombinasjon med toppidrett, bl.a. organisering av skolehverdagen, skole- og treningsanlegg og spisskompetanse innen de idrettene skolen tilbyr. Dette medfører en kostnad på kr. 24.090,- pr. elev i skoleåret 2019/20.

Utvidet toppidrettstilbud

En forutsetning for å delta på den daglige treningen. Tilbudet omfatter en helhetlig oppfølging av den enkelte utøver, en rekke samlinger av høy kvalitet, daglig trening i et toppidrettsmiljø med kompetente trenere, sesongkort Hafjell, utstyr, halleie, treneroppfølging på konkurranser, testbatterier, kapasitetsprofiler, nødvendig transport mellom skole og trening og til samlinger m.m. Renn og personlig utstyr er ikke inkludert. Dette medfører, for skoleåret 2019/20, en kostnad på kr. 60.000,- i året. 

Det kan søkes om stipend på Statens Lånekasse sine hjemmesider.

Søknadsfrist er 1. mars.

Inntakssamling vil foregå i Lillehammer i midten av mars. Aktuelle søkere vil bli invitert kort tid etter søknadsfrist. NTG vil sende ut tilbud om skole/idrettsplass til de aktuelle kandidatene så fort som mulig etter inntakssamlingen.

NTG Freeski i Absolut Park 2020

Her ser du hvordan vi har det på samling!