Hjem NTG Tromsø Langrenn/ skiskyting NTG Tromsø Langrenn/skiskyting
Foto:

NTG Tromsø Langrenn/skiskyting

NTG Langrenn/skiskyting i Tromsø legger til rette for at gutter og jenter kan kombinere skole og idrett på høyt nivå.

Målsetning

NTG langrenn/skiskyting har som målsetning:

  • Å utvikle gode holdninger og rett mentalitet til å kunne bli en toppidrettsutøver
  • Å legge til rette for at elevene ved NTG kvalifiserer for høyere utdanning
  • Å utvikle unge langrenn – og skiskyttere til et høyt nasjonalt nivå, kvalifisere seg til landslag og ta medaljer i nasjonale og internasjonale mesterskap

 

Gjennomføring

På NTG Tromsø Langrenn/skiskyting trener vi 5 ganger pr uke i skoletiden. Det legges vekt på utvikling av grunnleggende utholdenhetstrening, styrke, hurtighet og teknikk. Skiskytterne gjennomfører ukentlig 1-4 skiskytterspesifikke treningsøkter.

Vi har samarbeid med Troms skikrets og Troms skiskytterkrets om reiseopplegg til nasjonale renn, skolen tilrettelegg for deltakelse på kretssamlinger. NTG Tromsø Langrenn/skiskyting tilrettelegger og gjennomfører felles transport til økter, samlinger og enkelte konkurranser.

På NTG Tromsø langrenn/skiskyting vil det i løpet av skoleåret bli gjennomført 4-6 samlinger, utøvere på vg3 har i tillegg en egen treningssamling. 


Fasiliteter

NTG langrenn/skiskyting har nærhet til skiløyper og skiskytterstadion på Tromsø-øya. Styrkerom i tilknytning til skolelokalene på Alfheim Stadion, i samme lokale som styrkerommet har UIT testlab med blant annet rulleskimølle. På Storelva skistadion har skolen tilgang til et moderne rulleskianlegg på 2,7km. På vinterstid kan Tromsø friste med ti-talls kilometer med oppkjørte skiløyper både på fastlandet, øya og Kvaløya. Skiavdeling på NTG Tromsø har også eget smørerom for elever og ansatte, totalt seks benker med avtrekk. På NTG Tromsø kan du kjøpe lunsj i kantinen fra Tromsø IL.

 

Kostnader

Skolepenger

NTG mottar offentlig tilskudd for elevene. Dette statstilskuddet dekker hoveddelen av driftsutgiftene, slik at eleven betaler en mindre andel skolepenger. Denne andeler er på kr 25.320,- for skoleåret 2020/21.

Utvidet toppidrettstilbud

Utover det lovpålagte skoletilbudet tilbyr Stiftelsen NTG i samarbeid med avdelingen langrenn/skiskyting et utvidet toppidrettstilbud. Dette medfører en ekstra kostnad på kr 36.000.- per elev for skoleåret 2020/21. Det utvidede toppidrettstilbudet innebærer en helhetlig og individuell oppfølging av utøveren, herunder hybel-besøk for borteboere, oppfølging på samlinger og enkelte konkurranser, sommer – og vinterpakke med klær fra SWIX, tilgang på gode rabatter fra våre samarbeidspartnere, tilgang på styrkerom på Alfheim stadion.