Hjem NTG Geilo Alpint Presentasjon Alpint NTG Geilo

Presentasjon Alpint NTG Geilo

I 1990 etablerte vi oss på Geilo på grunn av de flotte treningsforholdene for ski og med stabile vintre. NTG er en videregående skole på idrettens premisser, hvor vi setter utøverne i sentrum.

Norges Toppidrettsgymnas (NTG) startet som et rent alpingymnas i Bærum i 1981 og har en fantastisk tradisjon på å få frem alpinister i verdenstoppen. 3 olympiske mestere, 2 verdensmestere, 2 medaljevinnere i VM og OL og 16 forskjellige kjørere på pallen i WC har tidligere vært NTG elever.

Vi samarbeider tett med NTG Bærum og NTG Lillehammer om skisamlinger, fartstrening, jenteprosjekt, trenerutvikling, barmark, basistrening, renn og mesterskap. Dette gir oss en unik mulighet til å tilrettelegge individuell oppfølging av våre løpere.

NTG Geilo har en stor og høyt utdannet og fleksibel lærerstab med lang erfaring i å imøtekomme det som kreves for å kombinere toppidrett og skolegang.

Alle NTG idrettene arbeider etter NTG`s utviklingskonsept. Idrettens arbeidskravsanalyse danner grunnlaget for utarbeidelse av utøvernes kapasitetsprofiler. Profilene danner grunnlag for utarbeidelse av utviklingstrapper og treningsplaner for den enkelte utøver. Treningsarbeidet følges opp på daglige treninger, gjennom treningsdagbøker utøverne plikter seg til å føre, og gjennom treningssamtaler.

Den daglige treningen foregår for det meste på Geilo, og fleksible timeplaner legger tilrette for optimalt utbytte av tiden. Det legges opp til individuell tilpasset trening i et godt treningsmiljø, og ca. 50 samlingsdøgn. Hovedtrener Haukur Bjarnason har med seg trener Jarle Opsahl Gjertsen og Kristinn Bjørnsson.

NTG benytter Olympiatoppen og har et nært samarbeid med kretser og trenerne i NSF.
Elevene har både generell og spesifikk idrettsteori innlagt i timeplanen.

Hybelsituasjonen på Geilo er bra, og de fleste alpinistene bor på private hybler nær skolen av praktiske årsaker. Ved å bo på hybel blir elevene strukturerte og selvstendige.

Medisinsk støtteapparat

 • Skolelege: Peter Schiellerup
 • Fysioterapi: Pål Børnick (vedensmester i roing) 
 • Kiropraktor: Marianne Krüger

Kostnader

klikk her

Skolepenger

Skolens tilbud er særskilt tilrettelagt for studiespesialiserende utdanning i kombinasjon med toppidrett, bl.a. organisering av skolehverdagen, skole- og treningsanlegg og spisskompetanse innen de idrettene skolen tilbyr. 

Utvidet toppidrettstilbud

Utover ovennevnte lovpålagte skoletilbudet tilbyr Stiftelsen NTG i samarbeid med avdeling alpint et utvidet toppidrettstilbud. Se "Utvidet toppidrettstilbud" under menypunkt "Om NTG", eller klikk her.
 
Dette inkluderer ca. 50 samlingsdøgn, kost, logi, heis, transport, daglig trening, utstyr, hall leie, ekstra ressurs skole/undervisning, treneroppfølging på alle FIS renn etc.
Kostnader i fm renn og personlig utstyr er ikke inkludert.

Barmarkstrening

 • Barmarkstrening foregår i idrettshallen (bra med utstyr til variert koordinasjonstrening)/styrkerom på skolen, kunstgressbanen, og i det flotte terrenget rundt Geilo.
 • Timeplanen gir mulighet til flere økter om dagen, med oppfølging av trener både på hverdagene og i helgene.Utøverne får personlig treningsplan hver uke og egen plan utarbeidet sammen med trener for sommerferien.
 • Alle utøverne har sin personlige trener.

Ski

 • Daglig trening på ski foregår fortrinnsvis i de flotte bakkene på Geilo.
 • I juni og august har vi samling på Folgefonna.
 • September og oktober trener vi i Norge og i Mellom-Europa.
 • På Geilo har vi moderne snøkanonanlegg som ofte muliggjør skikjøring fra slutten av oktober, eller tidlig i november, det betyr mye trening uten reiser før jul.
 • De fleste FIS-renn før jul går på Geilo eller i nærheten, noe som er svært gunstig for våre løpere. De får kjøre renn på “hjemmebane” samt at de slipper reisebelastningen. Dette gir også en økonomisk fordel.
 • I sesongen foregår skitreningen på dagtid. Når det passer, trener vi de andre dagene i uka.
 • Med gratis heiskort foregår skitreningen mest på Geilo, men også på Ål, Nesbyen, Sudndalen og i Uvdal. Dette gir variasjon og enda bedre muligheter for fartstrening.
 • NTG har ca. 55-65 skidager før jul, og totalt gjennom en hel sesong rundt 130 skidager.
 • Trenerne på NTG Alpint reiser med løperne på FIS-renn og NM.