Hjem NTG-U Bærum

NTG-U Bærum

Litt om hvordan det startet

NTG-U Bærum ble startet høsten 2004 som et ledd i å utvikle og forberede utøvere/elever på innholdet og omfanget på våre toppidrettsgymnas. 

Skolens filosofi ligger i skjæringspunktet mellom aktivitet, trening og skolefag, og vårt mål er å være den beste skolen for idrettsungdom.  

Din drøm – vår lidenskap  

Idretter 

På NTG-U Bærum er det mange idretter representert, både sommer- og vinteridretter, lags- og individuelle idretter.  Variasjon av idretter, og tilsammen 270 motiverte og ambisiøse elever danner utgangspunktet for et spennende lærings- og idrettsmiljø, der elevene får følge drømmen om å nå opp til toppidrettsnivået.  

Lokaler og fasiliteter 

Skolen ligger nær Nadderud stadion, kunstgressbaner og tilhørende treningsfelt.  Nadderudhallen med idretts- og svømmehall ligger i samme område.  Skolen ligger nært til, og tar i bruk, skog, mark og Oslofjorden. 

Vi har store, lyse klasserom med moderne tekniske fasiliteter, og vi har nyoppussede garderober.  Elevene våre har tilgang til en stor kantine med et sunt og variert utvalg av varme og kalde retter til fornuftige priser.   

Lærere/trenere 

Våre ansatte er i hovedsak lærer og trenere, det vil si at de har spisskompetanse i skolefagene med sin lærerutdanning i tillegg til trenerkompetanse for unge utøvere. Vi jobber alle sammen mot et felles mål som ligger i NTG-modellen. Det betyr at alle våre elever får en trygg og grundig oppfølging og tilrettelegging i skolefagene og på trening i skoletiden. Det er elevenes totalbelastning som er i fokus i NTG-modellen, og at elevene skal få utløst sitt potensiale og oppnå resultater både på skole og på trening. 

Elevene på NTG-U Bærum trener 90 minutter hver eneste dag. Innholdet i treningen er basistrening med vekt på koordinasjon, styrke og utholdenhet og variert trening innen forskjellige idrettsgrener. Elevene kan, dersom utviklingen tilsier det, få hospitere på enkelte av NTGs treninger. 

På NTG-U Bærum meldes det om høy elevtrivsel, og for skolen så er det godt å se at vi lykkes i vårt arbeid med å sikre et godt og inkluderende skolemiljø.  Et område vi er spesielt opptatt av, er å ivareta elevenes psykososiale arbeidsmiljø.  Dette arbeidet gjøres med grunnlag i våre verdier; glede, vilje og respekt. Verdiene brukes i læringsarbeidet like mye som i treningen.   

IT i undervisningen 

Vi bruker Microsoft Office 365 Education og Teams i undervisningen.  Dette er gode og fremtidsrettede løsninger som utvikles kontinuerlig.  Databasert undervisning gjør den individuelle oppfølgingen av elevene bedre, og det blir lettere å følge opp elever som er mye borte i forbindelse med idrett.  Elevene kan fritt benytte og laste ned Microsofts programmer.  

Elevene på NTG-U Bærum må selv stille med bærbar pc/Mac, da det er et verktøy som brukes flittig i skole- og treningssammenheng.  PC-ene må ha trådløst nettverkskort og nødvendig programvare.  Alle PC-er som skal brukes i NTG-Us nettverk, må ha antivirusprogramvare installert. 

Kostnader

Siden NTG-U Bærum er en privat ungdomsskole med 85 % statsstøtte, betales det en egenandel for å gå på skolen. Egenandelen for NTG-U Bærum er kr 27.500 for skoleåret 2020/21.