Hjem NTG Lillehammer

NTG Lillehammer

NTG Lillehammer – Best i kombinasjonen skole og idrett!

Skolen ble etablert i 1994 som et ledd i etterbruken av de olympiske anleggene fra 1994 og har fostret mange kjente utøvere, se vår «wall of fame».

Måten å jobbe frem talenter på har forandret seg lite siden starten i 1981. NTG-modellen- med helhetlig og individuell oppfølging på trening og skole, og et nært samarbeid med lærer og trener, er fortsatt vår filosofi.

Din drøm – vår lidenskap!

Idretter

NTG Lillehammer tilbyr et idrettslig opplegg for følgende idretter: alpint, curling, hopp, håndball, ishockey, freeski, kombinert, langrenn, skiskyting, sykling, klatring, orientering og mix-sport. Variasjonen av idretter og opp til 290 ambisiøse og motiverte elever, danner utgangspunktet for en skole med et spennende lærings- og idrettsmiljø, der elevene får følge sin drøm om en toppidrettskarriere.

Lokaler og fasiliteter

Sommeren 2017 tok NTG Lillehammer i bruk sine nyoppussede og moderne lokaler, få meter nord for Håkonshall med kort avstand til idrettsanleggene og øvrige fasiliteter Lillehammer har å by på. Vi har spesialavtaler med leger og fysioterapeuter som bidrar til raskere behandling og rehabilitering ved sykdom og skader.

NTG har eget hybelhjem med 60 boenheter hvor det primært bor elever på VG1. Idrettene er behjelpelig med å skaffe hybler og følge opp hybeltilværelsen også for VG2 og VG3 elever. Les mer om hybelhjemmet her. Fra høsten 2019 tilbyr vi også 8 rom på Speiderhuset med felles oppholdsrom, kjøkken og toaletter. Speiderhuset er primært for VG2 og VG3 elever.

Vår egen skolekantine tilbyr sunn mat til rimelige priser.

Lærere og trenere

NTG Lillehammer har trenere og lærere med høy kompetanse og er en skole der lærerne møter deg med entusiasme og forståelse for din satsing på toppidrett. Derfor har vi tre ulike timeplaner gjennom skoleåret, tilpasset sesongen til idretten din. Sammen med ansatte og de andre elevene er du med på å danne det gode læringsmiljøet vi er stolte av å ha. Skolen legger til rette opplæringen på en fleksibel måte slik at du kan nå utdanningsmålene dine.

Skolen tilbyr leksehjelp/studieveiledning 2 ettermiddager i uka rett etter skoletid.

IT i undervisningen

Vi bruker Microsoft Office 365 Education og Teams i undervisningen. Dette er gode og framtidsrettede løsninger som utvikles kontinuerlig. Databasert undervisning gjør den individuelle oppfølgingen av elevene bedre, og det blir lettere å følge opp elever som er mye borte i forbindelse med idrett. Elevene kan fritt benytte og laste ned Microsoft sine programmer.

Det er satt opp trådløst nett i alle klasserom og grupperom. Alle klasserom har strømuttak til pc-er. Elever som begynner på NTG, må selv stille med bærbar pc, da dette er et verktøy som brukes flittig, både i skole- og idrettssammenheng. PC-ene må ha trådløst nettverkskort og nødvendig programvare. Alle pc-er som skal brukes i NTGs nettverk, må ha antivirusprogramvare installert.