Hjem NTG Kongsvinger NTG Kongsvinger

NTG Kongsvinger

Norges Toppidrettsgymnas Kongsvinger har et unikt skole- og idrettsmiljø. Vi er en liten skole der alle elever får tett og individuell oppfølging.

Bilde: Andrea Solbjør og Aron Bye, VM-gull i Mix duo

Idretter

På NTG Kongsvinger har vi i dag 5 idretter, dans, fotball, håndball, skyting og sykling, med opp til 140 ambisiøse og motiverte elever. Dette danner utgangspunktet for en skole med et spennende lærings- og idrettsmiljø. Her får elevene lære hvordan det er å være toppidrettsutøver, med støtteapparat som heltidsansatte trenere, fysioterapeut, fleksible lærere og ledere.

Lokaler og fasiliteter

Skolelokalene er i Kongsvingerhallen med klasserom, spesialrom for fysikk og naturfag og kantine til bruk for elever og ansatte. I tillegg inneholder hallen innendørs fotballbane, håndballgulv, testrom, rullerom for sykling og styrkerom. I gangavstand fra skolen finnes også svømmehall, håndballhall, ishall, tennishall, friidrettsstadion, fotballstadion, dansestudio, treningsstudio og både uten- og innendørs skyteanlegg.

Lærere og trenere

Lærere og trenere på NTG Kongsvinger samarbeider kontinuerlig for å gi elevene en trygg og helhetlig oppfølging og tilrettelegging både skolemessig og idrettslig. Hver elev arbeider tett med sin kontaktlærer og kontakttrener for å oppnå best mulig resultater.

Kontaktlærere har elevgrupper satt sammen etter idrett i stedet for klasse eller trinn. Dette betyr at elevene har både kontakttrener og kontaktlærer med på samlinger. Kontakttrenere følger opp sine elever på konkurranser og treninger i samarbeid med klubb- og landslagstrenere.

NTG Kongsvinger har et eget skoleoppfølgingstilbud for elever med idrettsrelatert fravær.

Skolen er behjelpelig med å skaffe hybler i gangavstand fra skole- og treningsfasiliteter. Kontakttrener har ansvar for hybeloppfølging for sine elever.

IT i undervisningen

NTG Kongsvinger bruker Microsoft Office 365 Education og Teams i undervisningen. Databasert undervisning gjør den individuelle oppfølgingen av elevene bedre, og det blir lettere å følge opp elever som er mye borte i forbindelse med idrett. Elevene får låne i-Pad kostnadsfritt til bruk i skolearbeidet. Skolebøker er elektroniske så langt som mulig.