Hjem NTG Bærum NTG Bærum

NTG Bærum

Dette er stedet der NTG-eventyret begynte i 1981.

Skolen startet som et rent alpingymnas og utviklet seg videre til skigymnas med flere vinteridretter, og derfra ble det som kjent Norges Toppidrettsgymnas. Mange store idrettsprofiler har startet sin karriere hos oss – sjekk ut vår «wall of fame».

Måten å jobbe frem talenter på har forandret seg liten siden starten i 1981. NTG-modellen- med helhetlig og individuell oppfølging på trening og skole, og et nært samarbeid med lærer og trener, er fortsatt vår filosofi.

Din drøm – vår lidenskap!

Idretter

På NTG Bærum er både sommer- og vinteridretter representert. Vi har i dag 15 idretter, 2 vinteridretter og 13 sommeridretter, både lag- og individuelle. Variasjonen av idretter og opp til 360 ambisiøse og motiverte elever, danner utgangspunktet for en skole med et spennende lærings- og idrettsmiljø, der elevene får følge sin drøm om en toppidrettskarriere.

Lokaler og fasiliteter

Sommeren 2018 tok NTG Bærum i bruk sine nyoppussede lokaler på Bekkestua. Her kan vi blant annet tilby test- trenings- og rehabiliteringsrom som er planlagt og utarbeidet av landets fremste eksperter på basistrening.

Lokalene ligger nær Nadderud stadion, kunstgressbaner og tilhørende treningsfelt. Nadderudhallen med idretts- og svømmehall ligger i samme område.

Vi har store og lyse klasserom med moderne tekniske fasiliteter og vi har nyoppussede garderober. Elevene våre har tilgang til en stor kantine, med et sunt og variert utvalg av varme og kalde retter til fornuftige priser.

Lærere og trenere

Lærerne og trenerne på NTG Bærum har alle spisskompetanse i å utvikle våre elever, både faglig og idrettslig. Vi jobber sammen om vår filosofi som ligger i NTG-modellen. Det betyr at alle våre elever får en trygg og grundig oppfølging og tilrettelegging av lærerne og trenerne sine i skolefagene og i idretten. Det er elevenes totalbelastning som er i fokus i NTG-modellen, og så det at elevene får utløst sitt potensial og oppnår resultater både på skole og i idrett.

På NTG Bærum meldes det om høy elevtrivsel, og for skolen er det godt å se at vi lykkes i vårt arbeid med å sikre et godt og inkluderende skolemiljø. Et område vi er opptatt av er å ivareta elevens psykososiale arbeidsmiljø. Dette er viktig for oss, ikke minst med tanke på at mange av våre elever er hybelboere med lang avstand til familie og sitt opprinnelige oppvekstmiljø. NTG har utarbeidet en hybelhåndbok til hjelp for de som flytter på hybel. Den kan også lastes ned her.

Mange av våre elever reiser mye med idretten sin, og NTG Bærum har et eget skoleoppfølgingstilbud når du har hatt fravær i forbindelse med treningssamlinger, idrettsrelatert fravær og/eller sykdom. Når elevene er på samling i regi av NTG settes det også av tid til skolearbeid. På noen samlinger er lærere med å organisere denne tiden. Oppfølgingstilbudet på skolen i forkant av heldagsprøveperiode og eksamen. Alle fag er representert med lærer. Du får hjelp til å ta igjen undervisning og lærestoff som er gjennomgått mens du var på samling.

IT i undervisningen

Vi bruker Microsoft Office 365 Education og Teams i undervisningen. Dette er gode og framtidsrettede løsninger som utvikles kontinuerlig. Databasert undervisning gjør den individuelle oppfølgingen av elevene bedre, og det blir lettere å følge opp elever som er mye borte i forbindelse med idrett. Elevene kan fritt benytte og laste ned Microsoft sine programmer.

Det er satt opp trådløst nett i alle klasserom og grupperom. Alle klasserom har strømuttak til pc-er. Elever som begynner på NTG, må selv stille med bærbar pc, da dette er et verktøy som brukes flittig, både i skole- og idrettssammenheng. PC-ene må ha trådløst nettverkskort og nødvendig programvare. Alle pc-er som skal brukes i NTGs nettverk, må ha antivirusprogramvare installert.