Hjem God alene. Best sammen.
Foto: Utøvere fra NTG Lillehammer i aksjon

God alene. Best sammen.

Når du starter på NTG har du allerede tatt et valg. Du vil bli best i din idrett og samtidig gjøre det bra på skolen. Vi på NTG vet hvordan du lykkes.

Vårt mål

NTG skal bidra til at utøvere i løpet av sin karriere tar medaljer i internasjonale mesterskap, kvalifiserer seg til høyere studier og utvikler gode holdninger.

Vår filosofi

På NTG tror vi på en helhetlig tankegang. Vi jobber sammen med våre elever og gir dem verktøy til å bli selvstendige og lykkes. Elevene lærer å stå i motgang og medgang for å forstå hva som skal til for å nå målene sine. Våre trenere og lærere ser hele eleven. Vi følger opp eleven på skole, trening og i konkurranser. På NTG skal det ikke være et valg mellom å mestre skolen eller å bli verdensmester. Vi tror på at det er i fellesskap man lykkes. Derfor dyrker vi en kultur hvor vi skal gjøre hverandre gode, der våre ansatte og våre elever løfter og driver hverandre frem.

Derfor sier vi at vi er gode alene, men best sammen.

All aktivitet på NTG er forankret i verdiene Vilje - Glede - Respekt

Dette får du på NTG

En annerledes, men fin ungdomstid. Du vil få færre ferier, men flere opplevelser. Du kommer til å klare å kombinere toppsatsing på idrett med karakterer som gir muligheter for studier og jobb. Du vil trene tusenvis av timer, delta i hundrevis av konkurranser, være på titalls samlinger og tilbringe ukesvis i utlandet – og likevel lykkes på skolen.

Tilpasset treningsopplegg

Å nå toppen tar tid. Derfor vil du finne mye tid til trening i timeplanen din. Vi tilpasser alltid timeplanene etter idrett og sesong. Vi utveksler kunnskap med alle våre 11 skoler, klubber, forbund og Olympiatoppen.

NTG-U - DET VIKTIGE GRUNNLAGET

På NTG-U legger vi stor vekt på basistrening som styrke, utholdenhet og koordinasjon ettersom all forskning viser at dette er det aller viktigste du kan gjøre for idrettskarrieren din i den fasen du er inne i nå.

Tenk som en verdensmester

På disse årene skal du lære å bli en toppidrettsutøver. Hvordan bør du legge opp livet ditt for å få de beste resultatene? Hva kreves av deg fysisk og mentalt? Du trenger ikke få alle resultatene ennå, men du skal forstå hva som skal til for å nå dem.

Det beste fra to verdener

“Hva med skolen da?”. De fleste idrettsungdom blir møtt med denne bekymringen innimellom. Slipp bekymringene. Kombinasjonen idrett og skole er det som virkelig gjør NTG unike. Fordi vi har heltidsansatte trenere, som også jobber som lærere, kan vi skreddersy undervisningen slik at du oppnår gode resultater på begge fronter.

NTG - SPESIALISERINGEN STARTER

Når du starter på videregående starter spesialiseringen i din idrett og treningsmengden økes ytterligere. Vårt mål er å gjøre deg i stand til å ta medaljer nasjonalt og internasjonalt.

Samlinger

Samlingene skal utvikle deg som utøver, men like viktig - du skal lære å være på samling. Fortsetter du toppidrettskarrieren din inn i seniortilværelsen, vil samlinger være en vesentlig del av treningsopplegget ditt. Gjør nybegynnerfeilene hos oss. Ikke under OL.

Tilpasset treningsopplegg

Ofte øker treningsmengden utenfor skolen også i denne fasen og vårt mål er å tilrettelegge så godt vi kan slik at du kan være med på det som kreves for å nå målene dine. Elever som har mye fravær på grunn av stevner og konkurranser vil få spesialundervisning.

Alt går til eleven!

Vi er en ikke-kommersiell stiftelse, det vil si at alle økonomiske midler går til til å gjøre tilbudet bedre for deg som elev.

Ingenting går til eierne, ettersom vi ikke har noen.