Hjem Pyeongchang 2018

Pyeongchang 2018

Da er OL over for denne gang. Norge vant medaljestatistikken etter tidenes vinter-OL. NTGerne gjorde det også veldig bra under lekene.

Det ble totalt 13 medaljer på våre tidligere elever; 2 gull, 4 sølv og 7 bronsemedaljer. 

Robert Johansson - 1 gull, 2 bronse
Maren Lundby - 1 gull
Tiril Eckhoff - 1 sølv, 1 bronse
Emil Hegle Svendsen - 2 sølv, 1 bronse
Tarjei Bø - 1 sølv
Kristin Lysdahl - 1 bronse
Jonathan Nordbotten - 1 bronse
Maren Skjøld - 1 bronse  

Bildene under (fra venstre): OL-mesterne Robert Johansson og Maren Lundby

I jaktstarten for herrer ender Tarjei Bø til slutt på en 4. plass, og Erlend Bjøntegaard på en 9. plass. Erlend fikk forøvrig en flott debut i OL med en 5. plass på sprinten. Selv om medaljesjansen glapp for Pål Golberg, gikk han en solid OL-finale, og han ender til slutt på en 4. plass. På fellesstarten ble Erlend nest beste nordmann på en 7. plass (2 bom), mens Tarjei (3 bom) ble nummer åtte.

Bildene under (fra venstre): Tarjei Bø, Erlend Bjøntegaard og Pål Golberg

Silje Opseth leverte sitt beste internasjonale renn i OL-debuten med en 16. plass under kvinnenes hopprenn. 

Flere mente at slopestylefinalen i snowboard burde vært avlyst grunnet den sterke vinden i Sør-Korea. Finalen for både kvinnene og herrene gikk likevel som planlagt, og Silje Norendal og Ståle Sandbech ender begge til slutt på en 4. plass. 

Kun to av fire nordmenn gikk videre fra kvalifiseringen i slopestyle for twintip-kjørerne. Øystein Bråten var blant gullfavorittene, og innfridde i kvalifiseringen av slopestyle-øvelsen. Han fikk med seg OL-debutant Ferdinand Dahl. Ferdinand ender til slutt på en sterk 8. plass.

Johanne Killi og Tiril Sjåstad Christiansen ble begge kvalifisert til finalen i slopestyle. Johanne, som er nummer tre i verdenscupen sammenlagt og nylig vant sølv i X-Games, ender på en 5. plass. Tiril ender til slutt på en 9. plass. 

Bildene under (fra venstre): Silje Opseth, Silje Norendal, Ferdinand Dahl, Johanne Killi og Tiril Sjåstad Christiansen

Norge tok bronse under lagkonkurransen i parallellslalåm. Dette var Norges 38. medalje i Pyeongchang. Dermed har Norge slått USAs rekord fra Vancouver med 37 medaljer i et vinter-OL. Nina Haver-Løseth, Kristin Lysdahl, Leif Kristian Nestvold-Haugen og Sebastian Foss-Solevåg kjørte den siste alpine øvelsen. Jonathan Nordbotten og Maren Skjøld var Norges reserver og fikk også utdelt bronsemedaljer.

Bildene under (fra venstre): Kristin Lysdahl, Jonathan Nordbotten og Maren Skjøld