Hjem Presentasjon av våre nyansatte ved Bodø og NTG-U Tromsø

Presentasjon av våre nyansatte ved Bodø og NTG-U Tromsø

Vi har den siste tiden vært på jakt etter nye ansatte i forbindelse med oppstarten av ny skole i Bodø og en ungdomsskole i Tromsø. Brikkene begynner å falle på plass, og de første ansatte er klare. Her kan du bli bedre kjent med dem.

Først ut er Mats Tunstad og Kaja Lundbø. De er begge ansatt ved NTG-U Tromsø. Både Kaja og Mats innehar en solid ungdomsskoleerfaring. Mats sine hovedfag er engelsk og matematikk. Han kan også undervise i samfunnsfag, RLE og selvfølgelig kroppsøving. I tillegg til lærer er han også fotballspiller/trener.

I Bodø er Barbro Reiertsen blitt ansatt som rektor ved både NTG Bodø og NTG-U Bodø. Hun kommer fra jobben som rektor ved Bodøsjøen skole, hvor hun har vært siden oppstarten av skolen i 2004. Barbro har bakgrunn fra turn, fotball og håndball, og har bidratt rundt damelaget til IK Junkeren da de var i Eliteserien. Hun har trent aldersbestemte lag i BHK og Junkeren fra barn til damelag. Med seg på laget får hun Thor Mikalsen, Mikael Skarshaug Pedersen, Peter Kvig, Børge Lund, Sebastian Steffens, Cato Hansen, Tom Dent, Stig Johansen, Jan Erik Bjerk, Line Danielsen, Ida Handegård Jacobsen, Sissel Skoglund og Marianne Øvervatn Dalfest. 

Ida blir lærer og trener i norsk og engelsk, Sissel blir lærer i tysk og samfunnsfag, mens Marianne blir lærer i tysk og matematikk. 

Thor Mikalsen er ansatt som idrettskoordinator ved NTG-U i Bodø. Stillingen innebærer ansvar for å planlegge og delta på treningene ved NTG-U. Han vil kombinere jobben med å være fotballtrener på NTG og lærer i faget Toppidrett. Thor har de siste 16 årene jobbet ved Bodin videregående skole, der han har vært lærer i idrettsfag og kroppsøving. 

Han innehar en UEFA A-lisens, og har vært tilknyttet Bodø/Glimt som fotballtrener i en årrekke. I dag inngår han i teamet til Glimt-Akademiet som spillerutvikler for G19. Thor har en lang og innholdsrik karriere som spiller bak seg, med flere sesonger for Bodø/Glimt i Eliteserien.

Peter Kvig (til venstre på bildet) er utdannet allmennlærer med tilleggsutdanning i norsk, matematikk, IKT og idrett. Han har vært en aktiv konkurranseutøver i Taekwon-Do, og han har flere års erfaring fra landslaget. I dag er han hovedinstruktør i Salten Taekwon-Do Klubb, i tillegg til å være aktiv dommer og instruktørkursholder. 

Mikael Skarshaug Pedersen er utdannet allmennlærer med tilleggsutdanning i engelsk, matematikk, friluftsliv og idrett. Han er utdannet trener 2 i innebandy og har siden 2010 vært trener for juniorlaget til Bodø Innebandyklubb. Han er også vært hovedtrener for Nord-Norge Bandyregions gutte- og jentelag siden 2014. Som utøver har Mikael bakgrunn fra volleyball og ulike kampsporter, og han er nåværende spiller/dommer i 1. divisjon innebandy.

Peter og Mikael blir kontaktlærere på 8. trinn, og de vil også undervise i fag på den videregående skolen.


Børge Lund og Sebastian Steffens vil være ansvarlige for håndballavdelingen ved skolen. Børge er autorisert Trener 4, og er i dag hovedtrener for Bodø Håndballklubb Elite Herrer og assisterende landslagstrener for Norges herrelandslag. Han er tidligere landslagskaptein for Norge, og hans spillerkarriere strekker seg fra Bodø, Aalborg (Danmark), Nordhorn, Kiel, Rhein Neckar Löwen og Füchse Berlin (Tyskland). Børge er den eneste herrespilleren i Norge som har vunnet Champions League (med Kiel).

Sebastian er autorisert Trener 2. Han har DHF Divisionstrener og DIF Diplomtrener utdanning fra Danmark. I tillegg har han begynt på en Trener 3 utdanning. Sebastian er en forholdsvis ung trener med sine 26 år. Han har gjennom de siste 3-4 årene jobbet i Bodø håndballklubb med spillerutvikling. I dag er han assistenttrener i Bodø HK samtidig som han har ansvaret for utvikling av unge spillere i klubben.

Fotballavdelingen ved NTG Bodø vil ha et nært samarbeid med toppklubbene i byen: FK Bodø/Glimt og IK Grand Bodø.

Cato Hansen vil sammen med Tom Dent, Stig Johansen og Jan Erik Bjerk være ansvarlig for fotballguttene. Line Danielsen vil være ansvarlig for jentene, mens Thor Mikalsen vil hjelpe til med både jentene og guttene.

Cato har en UEFA A-lisens, og er i dag spillerutvikler for Bodø/Glimt G16. Etter en lang og innholdsrik karriere som spiller i Bodø/Glimt, startet Cato sin trenerkarriere i Stavanger IF, hvor han var hovedtrener i perioden 2007-2009. Han ble ansatt som assistenttrener for Bodø/Glimts A-lag i 2011, og var klubbens hovedtrener fra mai 2011 og ut sesongen 2012. Etter 2012 har Cato vært spillerutvikler i Glimt-akademiet, de siste sesongene med hovedansvar for klubbens G16 lag som spiller i den Nasjonale G16 ligaen. Cato har også vært med som spillerutvikler på NFF’s talentleir i Porsgrunn for aldersbestemte landslag. 

Tom har en UEFA B-lisens/NFF keeper A-lisens, og er i dag spillerutvikler for Bodø/Glimt G19 med kampansvar i den nasjonale G18-ligaen. Han er i tillegg keepertrener for Bodø/Glimts satsingslag G13-G19. Tom har vært aldersbestemt trener i Fulham FC, og har også erfaring som keepertrener i Follo FK og assistenttrener for A-laget til Stjørdals/Blink. Han er i tillegg keepertrener på NFF’s talentleir i Porsgrunn for aldersbestemte landslag.

Stig har en UEFA A-lisens, og er i dag trenerutvikler i Glimt-Akademiet hvor han har vært siden 2012. Han har hovedansvaret for den fysiske treningen på Bodø/Glimts satsingslag G13-G19. Stig har en lang og innholdsrik karriere bak seg som spiller, fra Kabelvåg til Southampton i Premier League og spill i Champions League for Helsingborg i Sverige. Ikke minst er Stig tidenes toppscorer for Bodø/Glimt i Eliteserien.

Jan Erik har også en UEFA A-lisens, og er i dag spillerutvikler for Bodø/Glimt G19. Han har 25 års erfaring som trener i Bodø/Glimt, avbrutt av en sesong som hovedtrener for Fløyas damelag i Toppserien for kvinner i 2007. Han har flere sesonger bak seg som assistent på A-laget og toppspillerutvikler. De siste sesongene har Jan Erik vært spillerutvikler for klubbens G19 lag med kampansvar for klubbens 2. lag. Han har også spilt flere sesonger for Bodø/Glimts A-lag som kaptein.

Line har en UEFA B-lisens, og er i dag spiller og assistenttrener for Grand Bodøs damelag i Toppserien. Hun har lang erfaring som spiller på toppnivå i Norge, med hele 16 sesonger for Grand i allnorsk 1. divisjon og Toppserien. Line har en mastergrad i trener- og lederrollen, og holder i dag på med sin doktorgrad ved Nord universitet, der hun forsker på temaet Coaching og idrettsledelse av kvinnelige utøvere på toppnivå.