Hjem Ny sentral idrettsleder for Norges Toppidrettsgymnas Ungdomsskole (NTG-U)
Foto: Adm. direktør Øyvind Langørgen og idrettsleder Øyvind Eide

Ny sentral idrettsleder for Norges Toppidrettsgymnas Ungdomsskole (NTG-U)

Øyvind Eide vil fra 1. oktober 2018 tiltre i den nyopprettede stillingen som sentral idrettsleder for NTG-U.

Han har den siste tiden jobbet som rådgiver i Norges Idrettsforbund. I tillegg er han sportslig leder for gutter 13-19 år i Skeid. Øyvind har en bred trenererfaring. I 2012-2016 var han hovedtrener for Stabæk Fotball Kvinner. I den perioden vant laget 1 seriegull, 2 cupgull, og de avanserte i Champions League. I 2007-2011 var han også en del av trenerapparatet til Kongsvinger Toppfotball.

Øyvind har i tillegg til en UEFA PRO-lisens, en mastergrad i både idrettsvitenskap og i ledelse.

NTG-U vil fra og med høsten 2018 ha skoler i Bærum, Lillehammer, Kongsvinger, Tromsø og i Bodø. I 2019 etableres det en ungdomsskole i Asker. Intensjonen med den nyopprettede stillingen er å videreutvikle og kvalitetssikre idrettstilbudet ved skolen. NTG-U skal være det naturlige førstevalget for ungdom som ønsker å kombinere ungdomsskole med idrettssatsing. 

Vi har tatt en prat med Øyvind. «Jeg er utrolig glad for å bli valgt til denne oppgaven med å lede NTG-U inn i fremtiden. Jeg går løs på jobben med stor ydmykhet for den kompetansen som finnes i organisasjonen og respekt for en skole som er synonymt med kvalitet. Jeg gleder meg til å kunne bruke min erfaring og kompetanse til å spisse og videreutvikle skolene ytterligere, og hjelpe neste generasjons toppidrettsutøvere til å legge en solid grunnmur som gjør at de kan lykkes i fremtiden,» sier han. 

Vi gleder oss til å bli bedre kjent med Øyvind, og ønsker han velkommen inn i NTG-familien!