Hjem NTGere til nordisk
Foto: Philip Mittet

NTGere til nordisk

Med fire seirer på fire kamper i kvalifiseringen til årets Scania cup, er Sandvikas G19-gutter klare for turneringen som fungerer som et uoffisielt nordisk mesterskap for aldersbestemte klubblag.

Tekst: Harald Grevskott

Foto: Philip Mittet

På Sandvikas G19-lag finner vi hele syv elever fra basketlinja på NTG i Bærum: Christoffer Heggelund (3. klasse), Max Dahl Svendsen (1. klasse), mens resten er elever på 2. trinn: Torkel Westby, Lucas Bergstad, Marcus Barnett, Vetle Paulsen og Arne Marius Thorseth Grevskott. 

Kvaliken gikk av stabelen i Trondheim helgen 7.-9. september, og Sandvika slo i tur og orden samtlige motstandere. Først var det nabo Asker, med NTG-elev Håkon Telje på laget, som fikk stryk med 81-62. Deretter ble det 87-80-seier i nøkkelkampen mot Sverresborg, der A-landslags-guard Sigurd Lorange scoret hele 53 av Sverresborgs 80 poeng.

Så var det Hop og Ullern som måtte bite i gresset, med henholdsvis 86-97 og 65-77. Sverresborg endte på 2. plass og kan dermed slå følge med Sandvika til Scania cup, som arrangeres i Södertälje utenfor Stockholm hver påske. Kongsberg har åpen invitasjon til turneringen etter å ha vunnet 2000-klassen i 2017. Norge vil dermed delta med to eller tre lag.

Prestasjonen til Sandvika i Trondheim blir ikke mindre imponerende når vi vet at laget bare stilte med én spiller født i 2000 (siste års junior), mens resten er født i 2001, 2002 og 2003. Laget måtte også stille uten G18-landslagets dyktige guard Christoffer Heggelund og lagets høyeste spiller, Vetle Paulsen (207 cm), som var ute med skade og sykdom.

Så er da også den gode bredden i spillerstallen en av de største styrkene til laget, som i år ledes av mannen som i fjor ble kåret til årets trener i Norge, Inge-Aleksander Kristiansen.

På jentesiden var det bare to lag som meldte seg på til kvaliken. Dermed får både Hop fra Bergen og Ullern, med NTG-elev Selma Freng Sørensen, plass i årets Scania cup.

UBESEIRET: Sandvikas G19-lag, med hele syv NTG-elever i troppen, vant alle kampene i helgens kvalifisering til årets Scania cup i Trondheim. Her er det Lucas Bergstad som kjemper om en retur i kampen mot Ullern, mens Arne Marius Thorseth Grevskott og Torkel Westby er tilskuere i bakgrunnen.