Hjem NTG-U Tromsø signerte historisk avtale med MOT
Foto: NTG

NTG-U Tromsø signerte historisk avtale med MOT

Tirsdag 13. november signerte Norges Toppidrettsgymnas sin ungdomsskole i Tromsø (NTG-U) en historisk avtale med organisasjonen MOT. Avtalen er den aller første av sitt slag i Tromsø.

MOT er en ideell organisasjon som ble stiftet i 1997 av Johann Olav Koss og Atle Vårvik. Oppdraget til MOT er å utvikle robust ungdom, som inkluderer alle, gjennom å styrke bevissthet og mot. MOT har en lang rekke ambassadører blant Norges aller mest kjente idrettsprofiler.   

Som en del av partneravtalen med MOT, skal NTG-U gjennomføre MOTs holdningsskapende program "Robust Ungdom 12-16 år". Programmet gjennomføres av spesielt rekrutterte personer som er gode til å nå inn til ungdom. "NTG og MOT sine verdier går som hånd i hanske og jeg gleder meg til samarbeidet", sier rektor Mariann Janson.

8. klasse ved NTG-U sammen med rektor Mariann Janson, TILs Gudmund Taksdal Kongshavn og Simen Wangberg, og MOTs regionleder Tore Sandnes

Avtalen ble signert av Mariann Janson og MOTs regionleder i Nord-Norge, Tore Sandnes. Til stede var også to av MOTs mange ambassadører, TIL-spillerne Simen Wangberg og Gudmund Taksdal Kongshavn. TIL er en MOT-klubb og begge spillerne uttrykte glede over at også NTG-U blir det samme. I forbindelse med markeringen snakket de med skolens elever om hvor viktig det er å bry seg og vise respekt for alle. "Alle kan ikke være bestevenner, men vi kan smile og si hei til alle på skolen", sier Simen til en lydhør klasse.

MOT har tre verdier: MOT til å leve, MOT til å bry deg og MOT til å si nei. MOTs regionleder er svært fornøyd med avtalen med NTG-U. "Ungdommen i Tromsø fortjener å få MOT", sier Tore Sandnes med et stort smil.

For mer informasjon om MOT, se www.mot.no. For mer informasjon om NTG-U Tromsø, trykk her.