Hjem NTG Bærum sykkel på vindtunneltesting hos NTNU i Trondheim
Foto: NTG

NTG Bærum sykkel på vindtunneltesting hos NTNU i Trondheim

Sykkelavdelingen i Bærum ble invitert opp til Trondheim for å delta på et forskningsprosjekt som NTNU har for Team Sky.

Opplegget gikk over to dager og inneholdt tester av ulike posisjoner i vindtunnel, og tilsvarende tester med oksygen og laktatmålinger hos forskningsavdelingen ved Olympiatoppen sitt anlegg i Granåsen.

Opplegget var ekstremt lærerikt for oss, og særlig for André (Kjønås Heggø), Andreas (Leknessund) og Sindre (Hvesser Brein) som var markørene under prosjektet. Guttene fikk fem timer i vindtunnel til testing av egne posisjoner og tilpasning av egne temposykler. Dette var en solid dose motivasjon i en ellers kald og hard treningsperiode for oss.

Denne uken har vi hatt presentasjon av prosjektet med Ola Elfmark som er en av driverne av vindtunnelen på NTNU. Ola var elev på sykkelavdelingen i Bærum i 2007-2010. Ola har siden den gang tatt hovedfag i fysikk, og er et godt eksempel på at NTG er en bra skole også for de som har planer om høyere studier senere i livet.

Vi fikk besøk av både den norske landslagsledelsen, Team Uno-X Hydrogen, og Team Joker på presentasjonen vi hadde. Luftmotstand er den faktoren som har absolutt mest å si på hvor energien går når man sykler, og den er vanskelig å forstå fullt ut. Med et slikt prosjekt er vi blitt noe klokere.