Hjem NTG Lillehammer Langrenn Presentasjon av NTG Lillehammer Langrenn
Foto:

Presentasjon av NTG Lillehammer Langrenn

Er DU motivert og har et ønske om å bli en bedre langrennsutøver, kan NTG Lillehammer være stedet for deg. Her kan du lese om hva som tilbys på NTG Lillehammer Langrenn

Jentetrening

Jentetreninger med Tina Bøgseth er på onsdager gjennom høsten og vinteren. På våren er det Sørdalskarusell på onsdager og derfor noe færre treninger på våren.

Les mer

NTG Lillehammer Sommerskiskole

Det vil ikke bli arrangert NTG Sommerskiskole i juni 2020. VI jobber med et nytt konsept og håper å være tilbake sommeren 2021.

Les mer

Rekruttsamlinger 2019-2020

Neste er: Opptaksprøven. Den arrangeres tirsdag 3.- fredag 6.mars 2020.

Les mer

NØKKELPUNKTER FOR NTG LILLEHAMMER LANGRENN

 • Skoleåret 2019-2020 er vi 46 elever og fire fulltidstrenere
 • Vi har stormølle og stakemølle
 • Vi har egen testlab med 4 løpemøller og styrkeapparater
 • Vi kan gå på ski rett fra skolegården 
 • Topp moderne skolelokaler
 • 10 minutter unna ligger Birkebeineren skistadion 6,3 km rulleskiløype og på vinteren fine oppkjørte løyper med World-Cup standard
 • 30 minutter med kjøring til snøsikre Sjusjøen, Nordseter og Skeikampen.
 • Vi har egen smørevogn som vi har med på junior-NC og junior-NM 
 • Vi har et nytt og moderne hybelbygg med 60 hybler, med tilsynsvakt  
 • Vi har en stor kantine med varmlunsj hver dag og middagstilbud to dager i uka 
 • Vi har egen basistrener og kostholdsveileder 
 • Vi har et godt idrettsmedisinsk tilbud med idrettslege, fysioterapeut og helsesøster 
 • Langrennsavdelingen har 2 minibusser

NTG Lillehammer har helt nye skolelokaler med en perfekt beliggenhet like ved Håkons hall med alt av treningsfasiliteter. Vi har skiløyper i gangavstand fra skolen og Aktivklinikken der vi har tilgang til et idrettsmedisinsk team.

Lillehammer som destinasjon:

Lillehammer er et paradis for mange idretter og kalles Norges beste vinterdestinasjon. Vi har treningsfasiliteter med høyeste kvalitet både sommer og vinter. Vi har normalt gode skiforhold fra slutten av oktober til slutten av mai. Vi kan velge skiløyper ut ifra mål og hensikt med økta. Vi kan kjøre hardøkter med WC-standard, og vi kan kjøre langturer i lettere terreng på fjellet. De to siste årene har vi hatt meget kort reisevei til Norgescup. Mange av våre tidligere utøvere blir på Lillehammer på grunn av det flotte treningsmiljøet og treningsfasilitetene etter NTG. Mange velger også å studere på Høyskolen i Innlandet avd. Lillehammer.

Treningstilbud:

Vi har 4-7 fellestreninger i uken, 7-8 samlinger (totalt ca.35 samlingsdøgn) i løpet av skoleåret, her vi sørger for transport og praktisk gjennomføring.

Fellesopplegget vårt på Norgescup/NM er profesjonelt og innebærer transport fra Lillehammer til konkurransestedet, smøreopplegg, sekundering og coaching.

Vi utarbeider individuelle treningsplaner med hver enkeltutøver.

Vi har en egen stormølle + egen testlab med løpemøller og styrkeapparater.

NTG20 er et tilbud til elever som har gått ut av skolen og ønsker å være med oss på trening og samlinger samt få litt videre rådgivning.

Skoletilbud:
Vi tilbyr et 3 årig studiespesialiserende studieretning med fordypning innen programområdet realfag, språk, samfunnsfag og økonomi.

HUSK: Søknadsfrist er 1.mars