Hjem Moro med cyclocross i Belgia!
Foto:

Moro med cyclocross i Belgia!

Både juniorene og seniorene på NTG Kongsvinger fikk matchet seg skikkelig mot noen av Belgias beste i cyclocross.

Lørdag sto 6 juniorgutter på start i cyclocrossritt i Belare rett utenfor Gent. Det var et stort felt som sto på startstreken, og gutta våre fikk fort lære seg at det ikke var noen kjøre mor. Dytting og kollisjoner, hindre og bakker gjorde at utøverne hele tida lå på høy puls. Vegard Stokke syklet inn som vår bestemann, men tapte nok en topp-fem-plassering da han noe usportslig ble gitt en dytt noen hundre meter fra mål. Synd, men vi regner med å se en revansjesugen 16-åring på startstreken søndag.

Både Simon Aspelund Holstad, Vegard Løvdal og Martin Lund Sjøen var fornøyde med egen innsats, mens Erik Andre Lier og Sander Sauge var uheldige med henholdsvis punktering og dagsformen.

18-åringene våre sykler nå i seniorklassen, og møtte flere profesjonelle syklister fra belgiske lag. Den harde motstanden gjorde ga gutta en klar ulempe i og med at de måtte starte useedet helt bakerst i det store feltet. Dog kom de seg fram litt etter litt etterhvert som rittet utviklet seg.

Vebjørn Rønning var sterkest av gutta våre noen minutter bak vinneren, mens det etter ham var en durabelig kamp om å ble beste Glåmdal-rytter. Kevin Skofteby, Kristian Klevjer, Mikkel Eide, Audun Haugen og Christian Buyle kostet på for ikke å bli tatt igjen med en runde, men måtte til slutt gi tapt for overmakten. Kevin Skofteby gjorde det best av de fem.

Søndag er det nye sjanser!