Hjem NTG Bodø NTG Bodø
Foto:

NTG Bodø

NTG Bodø ble etablert høsten 2018 etter et sterkt ønske fra de lokale toppklubbene innen ballidrett i byen.

NTG har siden starten i 1981 jobbet etter en filosofi om helhetlig og individuell oppfølging på trening og skole. Modellen tar utgangspunkt i et tett samarbeid mellom trener og lærer slik at totalbelastningen for hver elev blir optimal.

Som et ledd i å utvikle toppspillere i nord innen fotball og håndball, startet NTG opp både ungdoms- og videregående skole i Bodø skoleåret 2018/19.


Idretter 

NTG Bodø har følgende idrettstilbud:

  • Fotball jenter
  • Fotball gutter
  • Håndball jenter
  • Håndball gutter

Mange idrettsengasjerte ungdommer danner utgangspunktet for en skole med et særdeles spennende idretts- og læringsmiljø. Skolen har i alt plass til 96 elever fordelt på vg1, vg2 og vg3.

Som utøver på NTG får du trene i et utviklings- og mestringsorientert miljø med dyktige og engasjerte trenere. Vi er opptatt av å utvikle ansvarsbevisste utøvere som ønsker å ta tak i egen utvikling. For å få til dette er vi avhengige av et tett samspill med elevene, deres foresatte og lokale idrettsmiljø.

NTG Bodø har derfor et tett samarbeid med klubbene FK Bodø/Glimt, IK Grand Bodø, Bodø håndballklubb og IK Junkeren.

NTGs overordnede mål er å bidra til at elevene utvikler seg til å ta medaljer i nasjonale og internasjonale mesterskap, kvalifiserer seg til ønsket høyere utdanning og utvikler gode holdninger.

Lokaler og fasiliteter 


NTG Bodø holder til i nyoppussede lokaler på Aspmyra Stadion med nær tilknytning til gode treningsfasiliteter som kunstgressbaner, treningssentre og byens storstue Bodø Spektrum hvor du finner innendørs fotball- og håndballbane.

Vi har store og lyse klasserom med moderne fasiliteter, store romslige garderober og et 150 m2 stort treningsrom. Elevene våre har tilgang til å kjøpe varmlunsj tre dager i uken gjennom avtale med en lokal leverandør.

Lærere og trenere

Lærerne og trenerne på NTG Bodø samarbeider kontinuerlig for å gi elevene en trygg og helhetlig oppfølging og tilrettelegging både skolemessig og idrettslig. Hver elev arbeider tett med sin kontaktlærer og kontakttrener for å oppnå best mulige resultater.

På NTG Bodø er vi opptatt av å sikre et godt og inkluderende skolemiljø. Et område vi er opptatt av er å ivareta elevens psykososiale arbeidsmiljø. Vi har derfor satt i gang prosjekt for å styrke kompetansen på mental trening.

Dette er viktig for oss, ikke minst med tanke på at mange av våre elever er hybelboere med lang avstand til familie og sitt opprinnelige oppvekstmiljø. NTG Bodø er behjelpelig med å skaffe hybel i gangavstand fra skole- og treningsfasiliteter, og vi har oppfølging av hybelboere gjennom hybelkvelder og jevnlige hybelbesøk.

IT i undervisningen

Vi bruker Microsoft Office 365 Education og Teams i undervisningen. Elevene kan fritt benytte og laste ned Microsoft sine programmer.  Digital undervisning gjør den individuelle oppfølgingen av elevene bedre, og det blir lettere å følge opp elever som er mye borte i forbindelse med idrett. Alle våre skolebøker er digitale.

Har du spørsmål om NTG Bodø, ta kontakt med daglig leder Anette Nybø 900 81 718,  e-post anette.nybo@ntg.no.