Hjem Idrettsgallaen 2019

Idrettsgallaen 2019

Flere nåværende og tidligere NTGere var involvert under Idrettsgallaens prisutdeling i Stavanger.

Nicolay Ramm (30) og Tiril Sjåstad Christiansen (23) ledet Idrettsgallaen i Stavanger lørdag kveld. Tiril, tidligere elev ved NTG Lillehammer, fikk sin debut som programleder.  Dette er første gang i Idrettsgallaens 17-årige historie at en aktiv idrettsutøver står på scenen som programleder. 

I kategorien "Årets kvinnelige funksjonshemmede utøver" var Vilde Nilsen (17) nominert. Hun er elev ved NTG Tromsø. Vilde sikret seg i mars sølvmedalje på langrennssprinten for stående under Paralympics i Pyeongchang. I tillegg til sølvmedaljen i Sør-Korea sist vinter har hun hatt noen formidable dager i det siste. Etter å ha gått inn til tre strake seire i verdenscupen i finske Vuokatti i langrennssporet, sikret hun seg nylig en andreplass i skiskyttersprint i verdenscupen. 

"Årets lag" ble laghopp-laget fra OL og VM i skiflyvning med tidligere NTG Lillehammer-elev, Robert Johansson, på laget. I kategorien "Årets kvinnelige utøver" var flere tidligere elever nominert: Karoline Bjerkeli Grøvdal (friidrett), Johanne Killi (freestyle) og Maren Lundby (hopp). I kategorien "Årets navn" var Magnus Carlsen og Maren Lundby nominert. 

Marit Bjørgen og Ole Einar Bjørndalen vant Idrettsgallaens hederspris. Hedersprisen tildeles en person som på en unik måte har viet sitt liv til idretten. Hedersprisvinneren skal stå for en innsats og innlevelse over tid som er spesielt beundringsverdig. Ole Einar, som la skiene på hylla i fjor, var i det første kullet som gikk på NTG Geilo (1990-1993) (nederst til høyre på bildet).