Hjem Hvorfor sjakklinja på NTG

Hvorfor sjakklinja på NTG

Grunnene er mange! Her er et lite utvalg.

Daglig sjakktrening

Det er sjakktrening ca tre klokketimer fire dager i uken flettet inn i timeplanen.

Skoleåret 2019-20 går sjakkerne i B-klassen sammen med alpinister, golfere, svømmere, syklister, seilere og motocrossere. 

Når det ikke er trening, har eleven vanlig skolefag, som på alle andre skoler. Pensumet er det samme og vitnemålet er like mye verdt som andre vitnemål på studiespesialiserende linjer. 

Ut på tur, aldri sur! 

Turer er viktig! Her er vi sammen døgnet rundt og legger grunnlaget for et storveis miljø. Vi pleier å love minst 6000 kroner til hver til dekning av turer, men pleier å bruke nærmere 10 000. (Så lover man ikke for mye…) 

Les mer om våre turer på vår turneringsrapportside

Tilpasset skole

Skole er viktig og leksene kan ikke forsømmes selv om vi er på tur og har det gøy. Vi setter av tre skoletimer daglig til skolearbeid når vi er ute og reiser og har ofte med oss egen lærer som skal hjelpe til og passe på at alle møter opp og gjør som de skal. 😊 

Unikt sjakkbibliotek

Vi har så godt som alt av sjakklitteratur utgitt de siste 20 årene og enda en god del til. De store internasjonale sjakkforlagene sender gjerne sine utgivelser til Simen med håp om omtale i sjakkspalten i VG, og alle disse bøkene havner i bokhylla utenfor sjakk-kontoret på NTG. Vi har også digital tilgang til alt fra Chessbase, hvilket ikke er så rent lite. 

20 års eksistens

Sjakklinja ble opprettet høsten 1998 for snart 20 år siden, og vi har testet det meste som testes kan av både opplegg og undervisningsmetoder. Utvikling har alltid vært viktig. Hva kan bli bedre, er spørsmålet man hele tiden stiller seg. Etter hvert legger man seg nok til en personlig stil, men man kan i hvert fall trygt si at den er gjennomtenkt.

I tidligere år var vi flinke til å lage årbøker. Disse og mer om sjakklinjas eksistens finner du på historikkside.

Gode meritter

Det er helt utrolig alt som har med Magnus Carlsen, vår mest kjent elev, og tingene rundt ham. Men det er ikke bare han av de litt i overkant av 100 elevene som har gått på sjakklinja som har blitt gode. Vi er også stolte over å ha hatt ni stormestere og sju internasjonale mestere som elever.

Se vår «adelskalender» for tittelholderne og vi har også en side med oversikt over samtlige tidligere elever

Helhetlig oppfølging

Hovedtrener har et «helhetlig» ansvar, heter det seg. Simen fikser hybel til nye elever og har sin årlige kabal med å sette sammen hybelboerne. Vanlig er det at man bor med en fra sin egen idrett, men det hender vi blander oss med noen andre også. Det er bare positivt med samkvem på tvers av idrettene.

Men vi har også en super helsesøster som besøker alle hybelboere og følger opp alle som trenger det og spesielt de langveisfarende. Se vår hybelhåndbok der vi har samlet tips om hybeltilværelsen på NTG.

Sentral plassering 

Norges Toppidrettsgymnas ligger på Bekkestua like vest for Oslo. Det tar under halvtimen å svinge seg til både Oslo Schakselskap på Majorstua og Sjakklubben Stjernen på Grünerløkka, der det kryr av supre sjakkturneringer for tiden.

Det er også lettvint å ta tog eller buss til Gardermoen. 

Beliggenheten på Google-kart.  

Ukentlig gym 

Et briljant hode på toppen av en veltrent kropp, er idealet, fleiper vi med. Elevene får separate karakter i sjakk, eller Toppidrett som det kalles i læreplanen. Men vi gir også karakter i faget kroppsøving, hvilket betyr variert trening en til to ganger i uken. Veldig stas er det når vi slår en av de andre idrettene i fotball! 😊