Hjem Hovedseminar på Geilo 6.-8. november 2017.
Foto: Sunniva Halvorsen

Hovedseminar på Geilo 6.-8. november 2017.

Alle våre ansatte ved NTG og NTG-U var i forrige uke samlet på Geilo for faglig påfyll og sosialt samvær.

Vi ankom Vestlia Resort mandag 6. november. NTG-familien har vokst veldig i antall de siste årene. Vi er nå i underkant av 250 ansatte fordelt mellom skolene våre. Seminaret var derfor en viktig arena hvor folk kunne møtes, utveksle erfaringer, og bli bedre kjent. 

Etter en innledende seanse med Øyvind Langørgen, Thorleif Gunhildrud og Pia Elverhøi, var det klart for konkurransen "Kan NTG slå Aamodt og Kjus?" Skolene konkurrerte mot hverandre, i tillegg til at de skulle slå Kjetil André Aamodt og Lasse Kjus som hadde tatt turen til oss på Geilo. Konkurransen var satt sammen av 9 forskjellige øvelser. De to beste lagene etter alle øvelsene - som ble NTG-U Bærum med 61 poeng og NTG Lillehammer med 59 poeng - endte opp i en superfinale. NTG Lillehammer trakk det lengste strået, og endte opp som vinnere av Aamodt og Kjus 2017. Vår tidligere elev, programleder og verdensmester i slalåm, Tom Stiansen, ledet seansen.

Oversikt over alle resultatene før superfinalen:   

  • NTG-U Bærum - 61 poeng
  • NTG Lillehammer - 59 poeng 
  • NTG Kongsvinger - 55 poeng
  • Aamodt og Kjus - 51 poeng
  • NTG Tromsø - 50 poeng
  • NTG Bærum - 41 poeng
  • NTG Geilo - 39 poeng

Etter konkurransen var det klart for første foredrag. Olav Haraldseid var førstemann ut. Han er tidligere landslagstrener i bordtennis, og har en solid toppledererfaring innenfor store norske selskaper. I tillegg er han en av landets fremste eksperter på endringsledelse og hvordan man kan bygge en kultur for gode prestasjoner over tid. Olav holdt to foredrag for oss. Den første handlet om organisasjoner i endring.  

Dagen ble avsluttet med en middag og sosialt samvær. 

Dag 2 begynte med at lærerne og trenerne ble delt. Temaet for lærerne var den gode NTG-læreren, mens temaet for trenerne var den gode NTG-treneren. Vår egen Pia Elverhøi hadde et 30 minutters langt innlegg, før fysiker og blogger Sunniva Rose avsluttet med sitt foredrag om læring, motivasjon og undervisning. 

Olav holdt et nytt foredrag for trenerne om holdninger til toppidrettssatsing, før Jochen Leiss avsluttet med sitt foredrag om spesialisering innenfor idretten. 

Våre to siste foredragsholdere for dagen var landslagssjef i håndball, Christian Berge, og forfatter, rådgiver, tekstforfatter og fotballentusiast Ingebrigt Steen Jensen. Mens Christian foreleste om prestasjonskultur og lagbygging, foreleste Ingebrigt om verdiene og visjonen vår: ÆRE - ærlighet, respekt og entusiasme i praksis på NTG. Alle ansatte bidro også i et gruppearbeid i forbindelse med verdiene og visjonen vår. 

Dag 2 ble avsluttet med en bedre middag og sosialt samvær. 

Ingebrigt avsluttet siste dagen med et innlegg om organisasjonsbygging. Deretter var det klart for lunsj, utsjekk og avreise. 

Christer Johnsgård, trener og lærer ved NTG Tromsø, ledet oss gjennom dagene som konferansier. Det var også morsomt at danserne våre fra Kongsvinger tok turen til Geilo for litt underholdning. Alle var enige om at det hadde vært tre veldig fine dager på Geilo.