Hjem 3. klasseavslutning

3. klasseavslutning

Da er skoleåret over for denne gang. Vi har tatt farvel med 99-kullet vårt. Ved alle våre skoler har dette blitt markert med en høytidelig avslutning hvor det har blitt holdt taler og delt ut både vitnemål og flere priser.

NTG Bærum

Under avslutningen på Thon Hotell i Sandvika ble det delt ut 3 priser: 

  • Årets elev
  • Årets kvinnelige idrettsutøver
  • Årets mannlige idrettsutøver

Årets elev - Frida Bergmann Thomas

Med 17 seksere og 5 femmere på vitnemålet ble Frida kåret til årets elev ved NTG Bærum. Fotballspilleren som til daglig spiller for Stabæk i Toppserien, beskrives som en ener i klasserommet. Hun støtter og hjelper andre, i tillegg til at hun er veldig målbevisst og disiplinert. Frida har også vært elevrådsformann. 

Årets kvinnelige idrettsutøver - Frida Leonhardsen Maanum

Ti veldig kompetente og gode idrettsutøvere var nominert til prisen årets kvinnelige idrettsutøver. Det var til slutt Frida som stakk av med seieren. Juryen var ikke snauere enn Jan-Erik Aalbu som også sitter i komiteen ved idrettsgallaen, Marit Breivik som er tidligere landslagstrener i håndball, og toppidrettssjefen ved Olympiatoppen Tore Øvrebø.

Tross sin unge alder har Frida allerede rukket å spille 13 A-landskamper for Norge. Hun spiller til daglig for Linköpings FC i Damallsvenskan, og tidligere i vinter spilte hun kvartfinale i Champions League. Frida er en teknisk god spiller, hun har god spilleforståelse, i tillegg til at hun er veldig målbevisst og hardtarbeidende.  

Årets mannlige idrettsutøver - Andreas Rikardsen Leknessund

Andreas ble kåret til årets mannlige idrettsutøver. Konkurransen var sylskarp, 99-kullet er et av de aller beste på NTG gjennom tidene. Som et synlig bevis fikk Andreas den eksklusive NTG-klokken. 

NTG Kongsvinger

Ved NTG Kongsvinger ble det delt ut to priser. Årets elever har vist toppresultater både på idrettsbanen og på skolen, i tillegg til å vise særdeles gode holdninger. 

Andrea Løvlien Solbjør og Olav Hjemsæter stakk av med prisen for årets elever. 

Andrea er Europamester i dans og har en 3. plass fra VM. Begge resultatene er som senior. Hun har samtidig vist særdeles gode holdninger og fått utmerkede karakterer på skolen. 

Olav har historiens nest beste resultat for en norsk syklist i VM for juniorer. Som 19-åring leder han Norgescupen for U23-utøvere. Han er i tillegg en ledertype som drar fram andre både på idrett og i teoretiske fag. Han går ut fra NTG med imponerende karakterer. 

Prisvinnerne sammen med rektor Bente Melby og sportssjef/daglig leder Åge Steen under årets avslutning

NTG Tromsø

NTG Tromsø hadde en høytidelig avslutning for avgangselever og foreldre/foresatte mandag 18. juni. Der ble det utdelt NTG bok med personlig hilsen og gode ord på veien videre.

Årets kull er rekordhøyt med hele 34 elever.

Årets NTG-er ble skiskytter Eirik Silsand Gerhardsen. Han har vist at det fint går ann å kombinere toppidrett med skole. I tillegg til gode skoleprestasjoner har Eirik hatt en kjempegod sesong som ble toppet med deltakelse i junior-VM i Otepââ.

NTG Lillehammer

Under avslutningen i Håkonshall ble det delt ut 4 priser: 

  • Skoleprisen
  • Årets lagutøver
  • Årets individuelle utøver 
  • Bogdan Cybulski´s ærespris 

Skoleprisen - langrennsløper Herman Gløersen

Med sitt gode engasjement, har kandidaten bidratt til økt læringstrykk i timene. Dette er en jovial og fin fyr. Han er sosial og stiller alltid med et godt humør og lun humor, noe som bidrar positivt i læringsmiljøet. Han er også flink til å inkludere medelever i skolesituasjonen. Hans skoleprestasjoner ligger på et meget høyt nivå.

Året lagutøver - curlingspiller Martine Vollan Rønning

Kandidaten har hatt en prestasjonsmessig knallsesong. Hun har inneværende sesong prestert på nasjonalt jr. nivå, internasjonalt jr. nivå, nasjonalt seniornivå for kvinner og nasjonalt seniornivå for herrer. På Europaturen gjennom høstsesongen var hun sentral da det Norske laget, etter mange år på sidelinjen igjen var kvalifisert som en A-nasjon i VM-sammenheng.

Som et ledd i oppkjøringen til Junior-VM deltok laget under en Norgescup runde for senior herrer, hvor de sjokkerte med å spille seg helt frem til finalen.

I jr. VM ble stormakter innen idretten, som USA, Russland, Sveits og Skottland feid av banen frem til semifinalen. Direkte etter hjemkomst fra en litt sur 4. plass i jr. VM, vant de unge jentene et overlegent gull under Norgesmesterskapet for junior. 

 Tross disse fremragende prestasjonene, kom årets høydepunkt helt på tampen av sesongen. Det hører til sjeldenhetene, uansett lagidrett, at man som 18-åring og med et juniorlag vinner det mest prestisjetunge symbolet i norsk idrett - KONGEPOKALEN. 

I NM-finalen, mot det som har vært damelandslaget de siste sesongene, var det i bunn og grunn spill mot ett mål.

Målet, sammen med sine lagvenninner, er å ta Norge tilbake til toppen av internasjonal damecurling.

Årets individuelle utøver - alpinist Hannah Sæthereng

Kandidaten har vist en enorm fremgang gjennom sine 3 år som elev ved NTG Lillehammer. Denne idrettseleven er et forbilde for alle i utviklingsgruppa når det kommer til treningsmoral og innsats. Kandidaten har utviklet seg til en naturlig leder i kraft av sin væremåte og moral. Hun har jobbet hardt og målbevisst fra første dag på NTG, tatt vare på mulighetene som har ligget til rette her, og har vist en stor nysgjerrighet til idretten sin.

Hun har vunnet flere internasjonale konkurranser og har deltatt i Junior-VM og Europacup inneværende sesong. Blant våre beste damer tok hun 3 medaljer i senior NM i Hafjell i vinter. Den kommende sesongen er kandidaten tatt ut til Norges Skiforbunds treningsgruppe 2.

Bogdan Cybulski`s ærespris 2018 - skihopper Silje Opseth

Denne prisen er NTG Lillehammer sin høyeste utmerkelse. Denne idrettseleven må prestere svært godt på skole, oppnå internasjonale idrettsprestasjon, samt ha gode holdninger. Prisen kan kun deles ut til avgangselever. 

Kandidaten har igjennom årene på NTG utviklet ferdigheter til å bli en topp internasjonal idrettsutøver i sin gren. Kandidaten har jobbet målbevisst, strukturert og ikke minst tålmodig med å utvikle basisferdigheter og ferdigheter som kreves for å kunne hevde seg på topp internasjonalt nivå.

Kandidaten har gjennom årene representert Norge og NTG i mange internasjonale konkurranser. Tross stor reisebelastning har utøveren vist at hun evner å ta ansvar for egen læring, noe skoleresultatene reflekterer.

I tillegg til å evne å ta ansvar for egen læring på skole, så jobber hun målbevisst og med høy kvalitet på hver trening. Hun bidrar med særdeles gode holdninger og ikke minst glede ovenfor resten av treningsgruppen. Hun oppleves allerede som en dedikert utøver, og ikke minst oppleves hun som inspirerende å trene sammen med.

Tross sin unge alder har hun allerede deltatt som utøver under VM i Lahti 2017 og OL i Pyeongchang i 2018. Hun endte opp med en sterk 16. plass individuelt under OL, og ikke minst som en viktig støttespiller og lagkamerat for OL-gullvinner og tidligere NTG-elev Maren Lundby.