Hjem NTG-U Bodø NTG-U Bodø
Foto: Friluftstur med NTG-U

NTG-U Bodø

NTG-U Bodø er en ungdomsskole for elever som ønsker å kombinere idrettssatsing med skolegang. Vårt mål er å gi ungdom i alderen 13 til 15 et helhetlig grunnlag for en fremtidig idrettssatsing.

På NTG tror vi på en helhetlig tankegang. Vi jobber sammen med våre elever og gir dem verktøy til å bli selvstendige og lykkes. Elevene lærer å stå i motgang og medgang for å forstå hva som skal til for å nå sine mål. Vi dyrker en kultur hvor vi gjør hverandre god, der ansatte og elever løfter og driver hverandre frem. Derfor sier vi at vi er god alene, men best sammen. All aktivitet på NTG er forankret i verdiene vilje, glede og respekt.

Treningen

Forskning viser at allsidig og variert trening over tid gir bedre prestasjonsnivå og høyere motivasjon for utøveren. Bak NTG-U modellen ligger tanken om å "lære å trene". Hos oss får du en treningsøkt daglig i skoletiden. Gjennom tre år hos oss får du trene på idretter som fotball, håndball, svømming, turning, orientering, klatring, basket og mange flere. Hos oss står hver enkelt utøver i sentrum, og vi tilrettelegger ut i fra hver enkelts utvikling. Vi jobber med å styre belastningen til hver enkelt utøver i samarbeid med våre trenere og klubbtrenere.


Stikkord er:

  • Individuell ferdighetsutvikling
  • Skadeforebyggende trening 
  • Teknikk- og rolletrening
  • Basistrening med fokus på styrke, hurtighet og koordinasjon samt idrettsrelatert styrketrening

Treningsuka


Er du håndball- eller fotballspiller får du to økter i uken i din spesialidrett. Vi har valgt dette fordi det er våre idretter på videregående. Driver du med en annen idrett enn fotball/håndball inngår du i mix-gruppen vår og får trene på basisferdigheter som styrke, spenst, hurtighet, utholdenhet og koordinasjon. Du har også mulighet til å jobbe med eget treningsopplegg fra din klubbtrener.

Lokaler og fasiliteter

NTG-U i Bodø er samlokalisert med NTG videregående skole og holder til i 2. etasje i Aspmyra Vest, i stadion til FK Bodø Glimt. I nær tilknytning har vi gode treningsfasiliteter, treningssentre og byens storstue Bodø Spektrum. Vi har eget treningsrom i 1. etasje med tilhørende garderober og store og lyse klasserom, alle med moderne fasiliteter.

Skole

Hos oss møter du engasjerte ansatte som følger deg som elev tett. Flere av våre lærerne er også trenere. På denne måten sikrer vi at læreren ser den enkelte elev på flere arenaer i løpet av skoledagen.

Vi har de samme skolefagene som i offentlig skole. Som valgfag får du «Fysisk aktivitet og helse» eller «Natur, miljø og friluftsliv» (flertallet bestemmer). Vi tilbyr tysk/spansk som 2. fremmedspråk og som andre skoler har vi muntlig og skriftlig avgangseksamen i 10. klasse. Tre dager i uken har vi lærerstyrt studietid. Det gjør vi for at du skal gjøre kunne gjøre ferdig alt av skolearbeid før du går hjem, noe som gir deg mer tid til å være med familie og venner før eller etter trening.

Timeplan

IT i undervisningen

Vi bruker Microsoft Office 365 og Teams i undervisningen. Dette er gode og fremtidsrettede løsninger som utvikles kontinuerlig. Databasert undervisning gjør den individuelle oppfølgingen av elevene bedre. Elevene får utdelt PC som inneholder all nødvendig programvare. Skolebøker er digitale så langt det lar seg gjøre.

Kostnader

Siden NTG-U Bodø er en privat ungdomsskole med 85 % statsstøtte, betaler du en egenandel for å gå på skolen. Les alt om kostnadene for NTG-U her. Alle elever ved skoler i Bodø som bor 4 km eller mer unna skolen har krav på gratis skoleskyss, så gjelder også hos NTG-U. Les alt om dette herNTG-U har plass til 96 elever. Vi tar årlig inn mellom 30-34 elever til 8. trinn. Ved ledig plass tar vi også inn elever ved 9. og 10. trinn.

Ernæring

Å spise nok er like viktig som å spise ernæringsmessig riktig. Vi legger til rette for at du har flere spisepauser gjennom skoledagen. I samarbeid med Løvold Kafé tilbyr vi våre elever varmlunsj tre dager i uken (dette inngår ikke i skolepengene).

For spørsmål om NTG-U Bodø kontakt daglig leder Anette Nybø, 90081718, anette.nybo@ntg.no.

NTG - GOD ALENE. BEST SAMMEN.