Hjem Asker Aliens og Kongsberg Miners til finalen i BLNO-sluttspillet

Asker Aliens og Kongsberg Miners til finalen i BLNO-sluttspillet

Etter noen meget spennende kamper i semifinalen mellom Asker Aliens og Bærum Basket, var det til slutt Asker som dro i land seieren etter den tredje og avgjørende semifinalen i Leikvollhallen.

Stian Mjøs spiller til daglig på Bærum. Han er tidligere elev ved NTG, og hjelper til ved basketavdelingen på skolen. Han har vunnet flere NM-titler tidligere. I 2008 vant han med Asker, og i 2013 ble det seier med Bærum i finalen mot Tromsø Storm - en kamp hvor han forøvrig ble kåret til MVP med 26 poeng. Han har hatt en fantastisk sesong for Bærum, og endte også opp på årets "Allstarlag". I Bærum spiller han sammen med NTGerne Gaute Haugen, Peder Frantzvaag, Aly Hudgins, Benjamin Cox, Christoffer Heggelund og Ole Svendsen Strand.

I et jevnt Asker-lag ble en annen tidligere NTGer, Stian Emil Berg, toppscorer med 21 poeng etter en stor kamp med mange sterke driver og 4/5 på 3-poengere. Torgrim Sommerfeldt gjorde også en god kamp for Asker, og scoret en viktig 3-poenger helt på slutten i det jevne oppgjøret. Torgrim kan bli norgesmester for sin tredje klubb. Han har NM-titler med både Bærum og Centrum Tigers. 

Andre NTGere du kan se i aksjon under finalen er:

  • Nico Østbye - Kongsberg Miners
  • Øivind Lundestad - daglig leder i Kongsberg Miners
  • Ludvig Bergh - Asker Aliens

Den første av finalekampene er ferdigspilt. Foran 800 tilskuere utklasset Kongsberg Asker med sifrene 93-70. Dette er et godt utgangspunkt for Kongsberg, men ingenting er vunnet enda. Finale 2 av muligens 3, spilles lørdag 7. april i Kongsberghallen.